Balenele albe s-au intors in apele Australiei

balena-alba-thumb-350-0-1921.jpgConform informatiilor oferite de Earth Times, un exemplar de balena alba a fost zarit in apele Australiei, in timp ce se indrepta dinspre apele reci ale Antarcticii catre cele din nordul statului Queensland, unde mamiferele se inmultesc de obicei.
Entuziasmul australienilor de a zari balena a obligat autoritatile sa ia masuri pentru a impiedica turistii sa se apropie prea mult de animal. Balena Migaloo, un exemplar rar de balena alba cu cocoasa, este deja bine cunoscuta in randul localnicilor.
„Migaloo a fost declarata balena de interes deosebit, ceea ce ii garanteaza mai mult spatiu in care sa inoate pe coasta Queensladului. Regulamentele privind balenele sunt menite sa le protejeze, dar sa-i protejeze si pe oameni de aceste mamifere masive si imprevizibile”, a explicat Kate Jones, ministra mediului din satul nord-estic al Australiei.
Migaloo a fost observata pentru intaia oara in anul 1991, iar in ultimii cinci ani a revenit mereu in apele din nordul Queenslandului. Datorita statutului sau special, barcile care se apropie la mai putin de 500 de metri de mamifer, precum si avioanele care zboara prea jos, ar putea fi amendate de catre autoritati.
In jurul a 5.000 de balene cocosate migreaza catre nord in fiecare iarna a emisferei sudice. Pana la sosirea primaverii, puii nascuti de femele vor fi destul de dezvoltati pentru a face fata calatoriei inapoi in apele Antarcticii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *