Ban Ki-moon va efectua o vizita in China pentru a evoca rolul gigantului asiatic in lupta impotriva incalzirii climatice

Ban Ki-moon va efectua o vizita in China  pentru a evoca rolul gigantului asiatic in lupta impotriva incalzirii climatice
Ban Ki-moon va efectua o vizita in China pentru a evoca rolul gigantului asiatic in lupta impotriva incalzirii climatice

Secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, va efectua o vizita in China incepand de la 17 mai pentru a participa la o conferinta internationala si pentru a evoca rolul gigantului asiatic in lupta impotriva incalzirii climatice, a anuntat miercuri ONU.
Ban se va deplasa la Beijing si la Shanghai. El se va intalni in special cu presedintele Xi Jinping, premierul Li Keqiang si ministrul de Externe Wang Yi, a anuntat purtatorul de cuvant al ONU, Stéphane Dujarric, informeaza Mediafax.

La 20 si 21 mai, secretarul general ONU va participa, la Shanghai, la cel de-al patrulea summit al Conferintei privind Interactiunea si Masurile de Consolidare a Increderii in Asia. Cu aceasta ocazie, el va avea contacte bilaterale cu mai multi lideri care vor asista la acest summit. Dujarric nu a precizat programul intrevederilor. Presedintele rus, Vladimir Putin, si cel iranian, Hassan Rohani, sunt invitati la randul lor la reuniunea de la Shanghai.

Secretarul general se va intalni totodata cu oficiali ai Bancii Chineze de Dezvoltare si reprezentanti ai mediului de afaceri, cu care va vorbi pe tema climatului.

El se va adresa studentilor de la Universitatea din Shanghai, dupa care va reveni la New York “la sfarsitul saptamanii viitoare”. “Una dintre principalele teme ale acestei vizite va fi pregatirea summitului pe tema climatului (programat sa aiba loc la sfarsitul lunii septembrie, la New York) si rolul esential pe care China il poate avea in lupta impotriva schimbarii climatice”, a subliniat purtatorul de cuvant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *