Bani europeni pentru pescuitul giurgiuvean

Bani europeni pentru pescuitul giurgiuvean

Centrul de Afaceri Transfrontalier ,,Danubius”(CATD) va primi saptamana viitoare 30.000 de euro, pentru un proiect realizat in colaborare cu Directia Agricola si Dezvoltare Rurala si Agentia pentru Protectia Mediului Giurgiu.

Reprezentantii celor trei institutii se vor deplasa in 20 de comune din judetul Giurgiu, unde vor face un studiu privind necesitatile pe care le au proprietarii de balti. Cei 30.000 de euro dati de Uniunea Europeana, pentru infiintarea Grupului Local pentru Pescuit vor fi folositi pentru repopularea, intretinerea si amenajarea baltilor, dar si pentru lucrari de reabilitare a drumurilor ce duc la balta, constructia de hoteluri si zone de agrement.
,, In functie de planurile proprietarilor vom alcatui o strategie pe care o vom depune la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru a obtine finantare” a spus directorul (CATD) Giurgiu, Clara Marculescu. Fiecare grup, agenti economici, persoane fizice, organizatii nonguvernamentale, autoritati publice locale vor depune proiectele la Centrul de Afaceri Transfrontalier ,,Danubius”. Scopul Grupului Local pentru Pescuit il constituie dezvoltarea infrastructurii in domeniul piscicol si cultivarea traditiei pescuitului giurgiuvean, prin Programul Operational de Pescuit. Totodata se doreste o minimalizare a declinului in care se afla zonele pescaresti si sprijinirea reconversiei acelor zone care sunt afectate de schimbarile care se produc in sectorul pescaresc.

Grupurile locale vor primi sprijin pentru organizarea si functionarea lor, precum si pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locala.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente