Bani europeni pentru producatorii ecologici sibieni

Bani europeni pentru producatorii ecologici sibieni

Cei aproape 100 de produ­catori sibieni din sectorul de agricultura ecologica sunt invitati sa-si depuna cererile privind acordarea sprijinului specific pentru anul 2012, in perioada 1 septembrie – 15 octombrie.
Pentru producatorii agricoli care se afla in situatia de a incheia un alt contract cu un orga­nism de inspectie si certifi­care, din cauza retragerii aprobarii organismului cu care au avut incheiat contra­ctul de certifi­care, perioada de depunere a cererilor pentru subventie se prelungeste pana la 15 decembrie 2012.
Mentionam ca in acest an plata subventiei pentru agri­cultura ecologica nu mai este conditionata de obligatia fer­mierului de a nu avea datorii la bugetul local sau de stat.
La nivel national, suma totala alocata pentru plata acestui ajutor financiar neram­bursabil este de 4.098 mili­oane euro, in crestere cu un milion de euro fata de anul 2011. Din aceasta suma – ne informeaza Gheor­ghe Bu­drala, directorul Directiei Jude­tene pentru Agricultura Sibiu – 3.139 milioane de euro sunt destinati productiei vege­tale si 959.000 de euro sunt alocati productiei zootehnice, care include si cresterea albi­nelor. .

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente