Banii din taxa de poluare se intorc sub forma de panouri solare!

Ministerul Mediului va subventiona din a doua jumatate a lunii octombrie proiectele populatiei legate de utilizarea energiilor regenerabile.
panouri solare
Cu o investitie minima si cu bani de la stat, multi ar putea scapa de facturile la apa calda si curent, cel putin pe timp de vara. Sau ar putea da lovitura in lumea afacerilor, asa cum planuieste si Gigi Becali.

Iarna, cu panourile solare se poate incalzi si pardoseala. Cum soarele nu e atat de puternic, trebuie sa mai apelati si la regia de termoficare, dar costurile lunare ar scadea chiar si cu doua treimi. Multi romani sunt interesati de astfel de sisteme, insa nu toti si le permit.

Panourile fotovoltaice capteaza energia solara si o transforma in curent electric, insa costa cel putin 7.000 de euro. Un pret prea mare pentru romani. In Germania, de exemplu, statul nu numai ca sprijina astfel de investitii, dar plateste si o suma lunara familiei respective. Potrivit lui Nicolae Olariu, presedinte Asociatia “Surse noi de Energie SunE”, statul subventioneaza familiei costul instalatiei, acestia produc energie electrica si pentru ei si dau si in sistemul national, apoi primesc o pensie solara care poate fi de 400 -500 de euro pe luna.

La noi, pensia solara e departe, insa ministrul mediului spune ca situatia se va schimba. “Avem banii din taxa de poluare. Acum se pune la punct un program pentru incurajarea folosirii de panouri solare, pompe geotermice sau celule fotovoltaice. Din toamna se va lansa. O sa vedem daca putem cofinanta 70% sau mai mult”, a declarat Attila Korodi.

Romanii vor avea un ghid dupa care vor putea face proiectele pentru a obtine subventia pentru energii regenerabile.

Sursa: PRO TV

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente