Barack Obama vrea sa afle „fundul cui sa loveasca” pentru scurgerea de petrol

Presedintele american isi apara modul de abordare al devarsarii de petrol din Golful Mexic si declara pentru NBC ca daca ar fi putut, el l-ar fi concediat deja pe seful companiei petroliere BP, Tony Hayward.Obama

Acesta se confrunta deja cu cel mai mare dezastru petrolier din istoria SUA si o operatiune de curatare ce se apropie de un miliard de dolari. In plus, ce este mai rau poate abia urma, dupa ce Barack Obama arata ca este intr-o misiune de cautare a adevarului pentru a descoperi „al cui fund trebuie sa il loveasca”.

Intervievat de presa american, Obama arata ca daca Tony Hayward lucra pentru el, acesta ar fi fost concediat de mult.

Liderul american a aparut la NBC pentru a arata angajamentul activ in rezolvarea problemei din Golf, in timp ce distanteaza guvernul american de responsabilitatea pentru aceasta scurgere.

Sondajele de opinie arata ca americanii considera ca Obama a abordat gresit criza.

Printre comentariile anterioare ale lui Hayward se numara: „imi vreau viata inapoi”; aprecierea ca Golful este „un ocean foarte mare”; si ca „impactul de mediu al dezastrului va fi foarte, foarte redus”.

Presedintele american arata ca acesta „nu ar mai lucra pentru mine dupa oricare din aceste comentarii.”

In plus, acesta a aparat discutiile sale din Gol cu pescarii si expertii, declarand ca scopul nu era academic, ci un exercitiu pentru a afla „al cui fund trebuie sa il lovesc”.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *