Baricade din gunoaie la Napoli

0
415

Sute de persoane – barbati, femei, dar si copii – au manifestat din nou, sambata seara, la periferia orasului Napoli fata de confiscarea unui teren destinat construirii unor gropi de gunoi, dupa, ce vineri si sambata dimineata, Napoli si zonele din imprejurimi au fost scenele unor confruntari violente intre politie si manifestanti.

Potrivit agentiei italiene ANSA, citata de AFP, sapte demonstranti si sase politisti au fost raniti in cursul protestului locuitorilor din suburbia napolitana Chiaiano, care se opun deschiderii in zona a unei gropi de gunoi.

Confruntat cu criza sistemului de colectare a deseurilor din regiunea Campania, guvernul proaspat investit condus de Silvio Berlusconi vrea sa depoziteze in Chiaiano o parte din cele 45.000 de tone de gunoi adunate pe strazile din intrega provincie din decembrie, de cand firmele de salubritate au intrerupt colectarea.

Manifestantii, care se tem ca influenta Mafiei si incapacitatea administrat iei vor face ca groapa de gunoi sa fie folosita si pentru deseuri toxice, au blocat vineri cu baricade din gunoaie si sarma ghimpata accesul fortelor de ordine, incercand sa incendieze un autocar. Scutierii trimisi de autoritati sa restabileasca ordinea au fost atacati cu pietre, vazandu-se nevoiti sa riposteze cu gaze lacrimogene. Potrivit AFP, sambata dimineata, manifestantii continuau sa blocheze terenul destinat gropii de gunoi, noi ciocniri inregistrandu- se in momentul in care politia a incercat un nou asalt. Alte patru persoane au fost ranite in aceste incidente, dintre care una – un manifestant – a ajuns in stare grava la spital dupa ce a cazut de pe un zid inalt de sase metri.

Chiaiano este unul dintre cele zece locuri din Campania in care guvernul a rechizitionat terenuri si foste cariere de piatra pentru a construi gropi sau incineratoare. Premierul Berlusconi, care a castigat alegerile promitand ca va rezolva problema gunoaielor si pe cea a infractorilor imigranti, a avertizat ca nu va tolera manifestatii impotriva deschiderii gropilor de gunoi.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.