Basescu: Romania are de castigat cu fiecare proiect energetic alternativ din Balcani

Azerbaidjan acuz? Europa de e?ecul proiectului Nabucco
Basescu: Romania are de castigat cu fiecare proiect energetic alternativ din Balcani

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania este castigatoare cu oricare dintre proiectele energetice alternative de aprovizionare a zonei Balcanilor, fie ca este vorba de Nabucco, South East Europe Pipeline sau Coridorul Sudic.

„Noi suntem promotori ai unor solutii alternative indiferent ca vorbim de Nabucco, South East Pipeline. In orice caz, Coridorul Sudic pare sa fie principala optiune in care ne putem angaja in acest moment. In orice conditii, noi suntem castigatori”, a afirmat presedintele la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni cu Richard Morningstar, trimisul special al secretarului de stat al SUA pentru Energie in Eurasia.

Totodata, seful statului a aratat ca obiectivele de politica energetica in regiune ale Romaniei sunt similare cu cele ale SUA, care de asemenea sustin gasirea unor solutii alternative de aprovizionare cu gaze si petrol a Balcanilor si Europei.

„Privind la politica energetica din regiune, stim ca sunteti mari sustinatori ai gasirii unor solutii alternative de aprovizionare pentru Balcani si Europa. In acelasi timp, obiectivele dumneavoastra sunt similare cu obiectivele noastre din regiune”, i-a spus Basescu oficialului american.

La intrevederea de la Palatul Cotroceni au fost prezenti si ambasadorul SUA in Romania, Mark Gitenstein, precum si consilierul prezidential Cristian Diaconescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *