Bataie pe gunoaie in “curtea” lui Chiliman

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anuntat, ieri, sem-narea contractului de salubrizare cu firma Rom-prest Service, prin care locuitorii sectorului sunt scutiti de plata taxei de salubrizare, si a respins acuzatiile “rechinilor gunoa-ielor”, care contesta licitatia pentru acest contract.

Potrivit primarului Chiliman, contractul cu Romprest a fost semnat pe o perioada de 15 ani si, pe langa asigurarea curateniei de pe strazi, firma va ridica gunoiul menajer de la cetatenii si de la asociatiile de proprietari din Sectorul 1, valoarea contractului fiind de 60,4 milioane de lei pe an. Chiliman a subliniat ca in sectoarele 3 sau 6 se plateste numai pentru salubrizarea strazilor 51,7 milioane de lei, respectiv 70,4 milioane de lei. Acesta a precizat ca asigurarea ridicarii gunoiului menajer cu bani din bugetul local a fost singura solutie de a avea curatenie in sector, deoarece existau peste 20.000 de familii care nu detineau contracte de salubrizare.
In replica, societatea REBU SA sustine ca afirmatia potrivit careia locuitorii nu mai platesc taxa menajera este de fapt “fara temei legal si are ca scop manipularea populatiei Sectorului 1”, deoarece sumele vor fi platite din bugetul local, adica din banii contribuabililor acestui sector. REBU SA precizeaza ca valoarea noului contract este cu “50% mai mare decat valoarea contrac-tului anterior iar activitatile contractate sunt identice.
Chiliman a afirmat ca organi-zarea licitatiei publice pentru incheierea contractului de salubrizare “a deranjat rechinii gunoaielor care si-au vazut amenintate interesele”. El a prezentat o decizie a Curtii de Apel Bucuresti prin care instanta a admis o plangere a firmei Masoti, condusa de un director din REBU, prin care a fost anulata licitatia privind salubrizarea Sectorului 1. “Firma Masoti nu a depus cerere de participare la licitatie, nu are licenta de operator de salubrizare si se afla in procedura de lichidare”, potrivit directorului Directiei juridice din cadrul Primariei Sectorului 1, Alexandru Moldoveanu. El a aratat ca, desi identice, cele doua plangeri au primit din partea instantelor solutii diferite, cea a societatii REBU fiind respinsa, in timp ce plangerea Masoti a fost admisa. Moldoveanu a mai spus ca primaria de sector va ataca in instanta decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Sursa: Ziua

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente