Baterii pe baza de transpiratie umana sau sange

0
490

Cercetatorii americani au creat o noua baterie electrica, capabila sa functioneze pe baza de transpiratie umana sau sange, care seamana cu o simpla bucata de hartie neagra si care poate avea o gama larga de aplicatii.

Cercetatorii au produs o structura moleculara compozita formata in proportie de 90% din celuloza si in proportie de 10% din nano-tuburi din carbon care joaca rolul de electrozi si permit trecerea curentului electric.

Noua baterie este foarte usoara, foarte fina si extrem de supla, au explicat inventatorii de la Institutul politehnic Rensselaer din Statele Unite. Bateria functioneaza la temperaturi de la 37,8 la 148,9 grade Celsius.

Bateriile traditionale contin un mare numar de componente separate, in timp ce componentele bateriilor din hartie sunt integrate intr-o singura structura, ceea ce le face mai eficiente din punct de vedere energetic.

In plus, bateria din hartie poate fi rulata, pliata, mototolita sau decupata in mai multe bucati fara a-si pierde proprietatile sau capacitatile tehnice.

Sursa: Antena3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.