BAXI Romania lanseaza in premiera programul „Rabla la centrale”

1
368

rabla-la-centrale.jpgCompania vizeaza sa inlocuiasca peste 7.000 de centrale, fapt care i-ar putea aduce vanzari de circa 4 mil. EUR numai din acest proiect.

BAXI Romania, reprezentanta locala a Baxi Group, unul din liderii europeni in industria termotehnica si a energiilor regenerabile, lanseaza in premiera pentru domeniul termotehnic programul „RABLA LA CENTRALE”. Compania vizeaza modernizarea sistemelor de incalzire din casele romanilor, demersul fiind unul fara nicio implicare din partea organismelor publice. Programul se adreseaza in principal persoanelor care au achizitionat o centrala termica in urma cu peste 6 ani, precum si celor care folosesc pentru incalzire sisteme vechi cum sunt convectoarele sau incalzitoarele instant pe gaz. Baxi tinteste sa inlocuiasca peste 7.000 de centrale, care i-ar putea aduce vanzari de circa 4 mil. EUR numai din acest proiect.

Argumentele care justifica oportunitatea lansarii programului si reactia pozitiva anticipata in randul consumatorilor sunt costurile mari de intretinere si reparatii pentru centralele vechi, consumul crescut de combustibil fosil pe care il inregistreaza aceste centrale, siguranta utilizatorilor si nu in ultimul rand nivelul crescut al emisiilor de noxe ce afecteaza mediul inconjurator.

Parcul total de centrale termice din Romania este estimat in prezent de aprox. 1.8 mil unitati. Numai achizitiile efectuate pana in anul 2003 se ridica la circa 1 mil. unitati. In ultimii 5-6 ani, vanzarile pietei de profil au stagnat la un nivel de circa 150.000 unitati/an. Costul mediu al unei centrale termice standard este de 550 EUR.

Conform statisticilor, circa 6% din acest gen de echipamente sufera interventii majore in perioada post-garantie, ce impun inlocuirea produsului sau inlocuirea unor piese de schimb care costa mai mult decat jumatate din pretul unei centrale noi. Astfel, circa 60.000 unitati necesita a fi inlocuite cu unele noi.

„Desi durata media de viata a unei centrale este de 8 ani, in Romania perioada de garantie oferita de furnizorii si producatorii de centrale este de 2-3 ani. Iar defectele majore, in urma unei exploatari intense, se produc dupa a doua jumatate a duratei de viata, deci in afara perioadei de garantie, ceea ce creste costurile de intretinere suportate de catre utilizator. Baxi Romania este singurul furnizor local care asigura 8 ani garantie pentru orice model de centrala Baxi”, a declarat Mariana Neamtu, Director Marketing Baxi Romania.

Baxi Romania va inlocui in cadrul programului orice tip de centrala termica, indiferent de combustibil (gazos, solid, electric), de marca sau de model cu centrale BAXI, de ultima generatie, cu eficienta crescuta si cu 8 ani garantie. In plus, se vor inlocui inclusiv convectoarele si incalzitoarelor instant pe combustibil gazos.

Pe langa avantajul unic pe piata oferit de centralele termice BAXI – 8 ani garantie, clientul, care opteaza pentru inlocuirea echipamentului termic pe care il detine cu una din centralele BAXI incluse in program, beneficiaza de o prima de casare de pana la 750 de lei, contravaloarea echipamentului vechi. Modelele de centrale Baxi incluse in program acopera o plaja extinsa de nevoi, de la apartamente de bloc pana la case, vile sau pensiuni.

Campania „Rabla la centrale” se va desfasura cu statutul de program pilot pana la sfarsitul acestui an.

Grupul Baxi este prezent si apreciat pe toate continentele, ocupand locul trei in Europa in domeniul asigurarii confortului casnic. Grupul, care detine 16 fabrici si 12 marci distincte, investeste anual aproximativ 30 milioane EUR in dezvoltare si cercetare. In Romania, marcile Grupului – BAXI, WESTEN si ROCA – sunt comercializate de catre Baxi Romania. Compania este singurul furnizor de pe piata autohtona de profil care ofera clientilor beneficiul „8 ani garantie” pentru toate produsele din gama centralelor BAXI, perioada ce reprezinta durata medie de viata a unei centrale termice.

Portofoliul Baxi Romania include o gama extinsa de centrale termice standard si cu condensare, murale si de pardoseala, cu puteri individuale generate cuprinse intre 24 kW si 1800 kW, panouri solare plane si cu tuburi vidate, pachete si sisteme termice integrate precum si automatizari inteligente care pot conduce la economii de pana la 30% fata de echipamentele standard, in conditii de confort sporit. Toate acestea vin in intampinarea oricarui domeniu de aplicatie, rezidential, comercial sau industrial.

Acestei varietati de produse i se adauga gama de servicii adaptate, la care clientii au acces printr-o retea nationala de Centre de Asistenta Tehnica si Service si Centre de Excelenta Service, autorizate ISCIR si atestate de catre Baxi Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.