BCR finanteaza cu 23 milioane euro proiectul eolian al Martifer

BCR finanteaza cu 23 milioane euro proiectul eolian al Martifer

BCR a semnat un acord de imprumut de 23 milioane euro cu grupul industrial Martifer pentru dezvoltarea unui proiect de energie eoliana de 42 MW in zona de sud-est a Romaniei.

Acordul de finantare, in care BCR a beneficiat de asistenta din partea DLA Piper in calitate de consilier juridic pentru executarea finantarii, iar Bulboaca si Asociatii a fost consilierul Martifer, pozitioneaza banca in topul finantatorilor sectorului de energie regenerabila.

„Este o tranzactie de referinta pentru BCR. Proiectele de energie regenerabila contribuie direct la protectia mediului, sustin securitatea energetica si promoveaza dezvoltarea infrastructurii energetice.”, spune Wolfgang Schoiswohl, Vicepresedinte Corporate la BCR, care adauga ca „energia regenerabila are un potential imens pe care ne-am dori sa-l finantam, iar Romania ar putea deveni lider regional an sectorul energiei, in special in energia regenerabila.”

Conform unui raport de cercetare realizat de Erste Group, potentialul de energie eoliana al Romaniei este cel mai ridicat din sud-estul Europei, fiind estimat la 14.000 MW capacitate instalata, echivalentul unei productii totale de 23 TWh. Studiile specializate pozitioneaza Moldova si Dobrogea printre regiunile cele mai potrivite pentru dezvoltari de parcuri eoliene, iar partea de sud-est a Dobrogei, in special, ocupa locul al doilea in Europa in ceea ce priveste potentialul de energie eoliana. De asemenea, conform Asociatiei Europene pentru Energie Eoliana, in 2010 Romania se afla cu cei 437 MW printre primele 10 tari din punct de vedere al capacitatii de energie eoliana instalate anual.

„In momentul de fata, dezvoltarea si obtinerea finantarii, in special pentru investitii in energie regenerabila, presupun un proces complex care descurajeaza uneori investitorii. Un cadru legal si de reglementare stabil ar permite realizarea mai multor investitii similare, precum si cresterea finantarii disponibile pentru proiecte in vederea sustinerii sectorului energiei regenerabile”, spune si Ioana Gheorghiade, Director Finantare Proiecte la BCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *