Becurile economice,tehologie depasita de catre „leduri”

0
308

Am avut ocazia sa citesc un articol din EcoMagazin, unde scria faptul ca becurile cu incadescenta de 100w vor fi interzise din septembrie, iar apoi rand pe rand in fiecare an vor fi scoase din folosinta, cate un wataj, pana la eliminare completa.
led
Becurile economice, pentru unele firme mari producatoare, reprezinta o tehnologie depasita, marele accent punandu-se pe leduri. Acste leduri sunt mult mai economice,un timp de viata mult mai indelungat si cu mult mai multe intrebuintari; ca exmplu, un spot cu leduri ce consuma 2 w exercita o lumina de 40 w, o proiecteaza pe o distanta multa mai mare ca orice tip de bec, nu se defecteaza asa repede, si zic bine pentru ca si orice led „chinezesc” rezista un timp mult mai indelungat decat orice tip de bec inventat.

Ganditi-va la urmatoarele avantaje:

-au dimensiuni reduse in proportie cu becurile cu bobina electronica (economice);

-este cea mai economicoasa tehnologie, deja implementata la masinele luxoase (stopuri cu leduri), farmacii, care cu ajutorul ledurilor isi realizeaza diferite inscrisuri intr-o reclama luminoasa, proiectoare pentru iluminatul cladirilor (de la inaltime se poate vedea cat de multa lumina se pierde cu vechile proiectoare, aceasta fiind foarte usor dispersata, cu o focalizare imprecisa, pierdere mare de lumina prin caldura, etc).

-cu ajutorul ledurilor se mai pot obtine: diverse culori schimbatoare, ; pot fi expuse diferitelor temperaturi, se poate obtine efectul de incalzire.

Motivul realizarii acestui articol se datoreaza faptului ca am credinta ca este necesar sa facem loc inovatiei, sa folosim surse cat mai economice pentru noi si nu in ultimul rand mai ecologice, deoarece acestea au termen de viata mut mai mare ceea ce inseamna pentru omenire injumatatirea gunoiului aruncat, prin ceea ce reprezinta becurile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.