Belgianul care si-a lasat tara si cariera de succes pentru a descoperi natura si spiritualitatea la Malin

0
622
Belgianul care şi-a lăsat ţara şi cariera de succes pentru a descoperi natura şi spiritualitatea la Malin
Belgianul care si-a lasat tara si cariera de succes pentru a descoperi natura si spiritualitatea la Malin
Belgianul care si-a lasat tara si cariera de succes pentru a descoperi natura si spiritualitatea la Malin

Philippe Coupé (56 de ani), fost profesor universitar de limba franceza, traieste din 1997 in satul Malin, din Bistrita-Nasaud. In weekend a gazduit prima sesiune de meditatie zen din Transilvania si spune ca vrea sa puna bazele unei manastiri zen
Pe belgianul Philippe Coupé l-am gasit in satul Malin, la aproximativ 10 kilometri de orasul Beclean, la capatul unui drum greu accesibil. Are 56 de ani si se sprijina de o carja, care il ajuta sa faca fata Parkinsonului, o boala cu care a fost diagnosticat in 2008. Barbatul, impreuna cu sotia lui detin un teren de opt hectare, pe care au doua casute, o bucatarie de vara si o sura, toate reprezentand decorul perfect pentru tabere de agricultura ecologica si, mai nou, pentru sesiuni de meditatie zen.

Philippe era profesor de franceza in Belgia, in 1992, cand i s-a propus sa predea in Romania, la Facultatea de Litere a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Dupa cativa ani de predare, Philippe s-a indragostit de Adriana, actuala sa sotie, cu care are un copil de 6 ani, si impreuna s-au refugiat in apropiere de satul Malin, renuntand, fara sa stea pe ganduri, la profesia lui. In coltul sau personal de rai de la Malin, belgianul a pus la punct o ferma de permacultura, unde plantele sunt ingrijite ca acum sute de ani, fara chimicale si fara utilaje sofisticate, doar cu apa de izvor sau de ploaie.

Belgianul a inceput atunci si documentarea despre permacultura, cunostintele transmitandu-le mai departe celor interesati in cadrul unor cursuri de agricultura ecologica si gradinarit pe care le organizeaza la ferma sa. Philippe a organizat in toamna anului 2010 primul curs certificat de permacultura din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.