Belgienii de la Alinso intra in liga mare a proiectelor solare

0
403
Proiectul ca Europa să primească energie solară din Africa de Nord este în pericol
Belgienii de la Alinso intra in liga mare a proiectelor solare

Belgienii de la Alinso Group, care detin in Romania parcul de afaceri West Park din Ploiesti, comuna Aricestii Rahtivani, dezvoltat alaturi de omul de afaceri Petrica Usurelu, au intrat pe piata proiectelor solare, segment al energiilor regenerabile cotat de specialistii de profil cu cele mai mari sanse de crestere dupa boom-ul eolian.

Potrivit datelor publicate de Transelectrica, Alinso a obtinut un contract de racordare la retea pentru un proiect de 5 MW la finele anului trecut, termenul de punere in functiune a inves­titiei fiind de noua luni de zile. Reprezentantii companiei nu au raspuns pana la inchiderea editiei daca poiectul solar a fost finalizat si nu au comunicat nici care ar fi valoarea investitiei.
Potrivit informatiilor disponibile, pentru a monta 1 MW intr-un parc solar sunt necesare fonduri de circa 2 milioane de euro, ceea ce in­seamna ca investitia Alinso in parcul solar din apropierea Ploiestiului s-ar putea ridica la 10 milioane de euro.

Tinand cont de capacitatea instalata, parcul solar realizat de belgienii de la Alinso ar fi cel mai mare proiect de acest tip realizat pana acum in Romania, in cazul in care investitia a fost finalizata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.