Beneficiile dietei vegetariene

0
353
Cine crede?i c? e mai s?n?tos, un carnivor sau un vegetarian? Iat? ce spun speciali?tii
Cine credeţi că e mai sănătos, un carnivor sau un vegetarian? Iată ce spun specialiştii
Beneficiile dietei vegetariene
Beneficiile dietei vegetariene

Iti doresti sa elimini riscul de a dezvolta o forma de cancer, vrei sa cheltuiesti mai putin atunci cand mergi la supermarket si in principiu, iti doresti o viata mult mai sanatoasa? Nimic mai simplu! Iata cateva dintre motivele cele mai intemeiate pentru care si tu ar trebui sa devii vegetarian!

Nu poti concepe ca sandvisul tau sa nu contina si o mica feliuta de sunca sau muschi? Nu intra in panica! Daca poti renunta la carne doar pentru o zi, in fiecare saptamana, poti ajunge sa economisesti si bani, sa reducisi impactul asupra mediului, dar si sa traiesti o viata mai sanatoasa.

Chiar daca in ultimii ani numarul vegetarienilor nu a crescut considerabil, se simte o usoara crestere in numarul celor care au inceput sa reduca consumul de carne. E adevarat! Patru din zece oameni au inceput sa consume mai multe fructe, legume si alimente pe baza de plante, decat acum un an, potrivit unui studiu recent.

Consumi „inevitabil” cele cinci portii obligatorii de fructe si legume, pe zi

In mod firesc, vegetarieni, dar si cei care au inceput sa lase deoparte carnea, pentru o zi sau doua pe saptamana, au cele mai multe sanse sa consume cele cinci portii de fructe si legume pe zi. De ce este atat de important? Ei bine, „sugestia” se bazeaza pe recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care recomanda un consum minim de fructe si legume, in medie cam 400g zilnic, pentru a evita pe termen lung problemele grave de sanatate, cum ar fi cele de inima, accidentele vasculare cerebrale si diabetul de tip 2.

Aceste cinci portii ar trebui sa includa o varietate de fructe si legume, deoarece acestea contin, fiecare, diferite combinatii de substante nutritive. Cu alte cuvinte, nu manca in fiecare zi aceleasi fructe sau aceleasi legume!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.