Benzina si motorina euro 4 au verde de la OJPC

0
387

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor arata ca benzina si motorina de tip euro 4, comercializate in judet, nu au probleme. Aceasta este concluzia unui control tematic desfasurat timp de zece zile, la 17 agenti economici din judet.

Inspectorii OJPC au verificat 293.880 litri de diverse sortimente de benzina, in valoare de 1.015.740 lei, si 274.585 litri de motorina euro 4, in valoare de 932.495 lei.
Seful OJPC, Sorin Tircomnicu, afirma ca toti cei 17 agenti economici controlati poseda autorizatiile legale de functionare, dar ca sapte dintre ei au fost sanctionati cu avertismente deoarece nu afisau la statii numarul de telefon al OJPC si Telcons si nici Codul Unic de Inregistrare de la Registrul Comertului, din care sa rezulte obiectul sau obiectele de activitate pentru care au primit autorizatie sa functioneze.
„Consumatorii sunt informati corect asupra principalelor caracateristici ale carburantilor, in spatiul de comercializare de la pompele de distributie. Pompele functionau corespunzator si aveau verificarea metrologica la zi, la data controlului. De asemenea, toate produsele comercializate prin statiile controlate aveau certificare de la RAR, iar societatile respective nu au avut reclamatii la noi din partea consumatorilor”, a rezumat inspectorul-sef adjunct Sorin Tircomnicu principalele concluzii ale controlului.

Sursa: Gazeta de Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.