BERD a investit 7 mil. euro in industria de reciclare din Romania

BERD a investit 7 mil. euro in industria de reciclare din Romania
BERD a investit 7 mil. euro in industria de reciclare din Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a investit aproape 7 milioane de euro in industria de reciclare din Romania, participand la realizarea Green Group, singurul parc integrat de reciclare a deseurilor din tara.

Green Group recicleaza in prezent 2,5 % din totalul deseurilor municipale generate anual, dar are capacitatea de a procesa pana la 12,5 la suta dintre acestea. Si potentialul exista: din totalul deseurilor municipale generate anual in Romania, 84 % sunt reciclabile.

”Este necesar un efort sustinut daca vrem sa atingem tinta de reciclare de 50 la suta pana in 2020, iar imbunatatirea sistemului de colectare separata a deseurilor este o conditie esentiala. Romania are oportunitatea de a-si stimula dezvoltarea durabila, iar noi intentionam sa cream aici un punct de reper in Europa de sud-est pentru standardele de colectare si reciclare”, a afirmat Constantin Damov, co-fondator Green Group.

Green Group sustine din anul 2012 si o campanie de colectare separata direct de la consumatorii finali, introducand in magazine aparate inteligente pentru colectarea de sticla, PET, doze de aluminiu si echipamente electrice si electronice vechi. Pentru deseurile aduse, oamenii primesc recompense sub forma voucherelor de discount la cumparaturi.

Green Group este la ora actuala cel mai mare investitor in industria verde din Romania, reunind cinci companii specializate in gestionarea, reciclarea si valorificarea deseurilor: GreenTech (primul reciclator integrat de PET), GreenFiber International (producator de fibra sintetica si banda PET), GreenWEEE International (unitate de tratare a deseurilor electrice si electronice), GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din Romania care trateaza echipamentele de iluminat uzate) si Green Glass.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente