Berea, un posibil scut impotriva gastritei si ulcerului

Berea, un posibil scut impotriva gastritei si ulcerului
Berea, un posibil scut impotriva gastritei si ulcerului

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din Marea Britanie, consumul moderat de bere poate preveni cu pana la 17% riscul infectiei cu Helicobacter Pylori, bacterie care infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului, responsabila cu gastrita si ulcerul. Mai mult, berea poate facilita eradicarea bacteriei, datorita efectului sau antibacterian.

Rezultatele au indicat ca un consum moderat de bere poate proteja impotriva infectiei cu aceasta bacterie al carei grad de incidenta la populatia globului este de aproape 50%, iar in Romania de peste 60%.

„Datorita ingredientelor sale naturale, in special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural impotriva factorilor prezenti in mediu si care ne pot ataca sanatatea. Este foarte important sa stim insa ca doar combinata cu un stil de viata sanatos, berea isi poate pune in valoare beneficiile pentru organism” afirma Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Un pahar sau doua de bere consumate saptamanal scad incidenta infectiei cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar 3-6 pahare de bere pe saptamana reduc factorul de risc cu 17%. Pentru femei sunt indicati maximum 330 ml de bere cu 5% alcool pe zi, iar pentru barbati 660 ml de bere.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente