Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe
Berea, singura b?utur? bogat? în Vitamina B

Berea, un posibil scut impotriva gastritei si ulcerului

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din Marea Britanie, consumul moderat de bere poate preveni cu pana la 17% riscul infectiei cu Helicobacter Pylori, bacterie care infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului, responsabila cu gastrita si ulcerul. Mai mult, berea poate facilita eradicarea bacteriei, datorita efectului sau antibacterian. Rezultatele au indicat ca un consum moderat…

Citește mai departe

Unul din sase cazuri de cancer, in total doua milioane pe an in intreaga lume, sunt cauzate de infectii tratabile

Unul din sase cazuri de cancer, in total doua milioane pe an in intreaga lume, sunt cauzate de infectii care sunt tratabile sau pot fi evitate, potrivit unui studiu publicat miercuri in revista medicala britanica „The Lancet Infectious Diseases” si citat de Agerpres. O echipa de cercetatori de la Centrul international de cercetari asupra cancerului…

Citește mai departe

Ce „garantie” au alimentele vara

O zi pentru lapte, doua zile pentru salata de vinete si cel mult o saptamana, in cazul in care mai gatiti ciorbe pe timpul verii – acesta este termenul de valabilitate al alimentelor in sezonul cald. Gatiti mai putin decat de obicei, de preferinta portionat, si mentineti in frigider o temperatura aproape de zero grade…

Citește mai departe

Care sunt cele mai toxice alimente din farfurie

Aditivi alimentari, coloranti, zaharuri si un continut bogat in kilocalorii – principalele pericole ascunse in mancare Zilnic mancam diferite produse care au un continut caloric ridicat, ori contin diferiti aditivi alimentari, coloranti sau zaharuri care ne pun sanatatea in pericol, atentioneaza medici nutritionisti. Desi suntem bombardati cu informatii de tipul „lactatele intaresc sistemul osos”, nutritionistii…

Citește mai departe

Broccoli, folosit impotriva cancerului stomacal

Intr-un studiu recent al cercetatorilor americani, publicat in revista Cancer Prevention Research, se demonstreaza faptul ca alimentatia zilnica cu broccoli poate sa ofere o protectie eficienta impotriva cancerului stomacal. O substanta din broccoli, sulforafan, poate activa un numar de gene antioxidante si enzime din celulele sistemului imunitar. Aceeasi substanta stimuleaza producerea in intestine a unor…

Citește mai departe

Cancerul la stomac

Cancerul de stomac este un cancer frecvent si grav, care se dezvolta din celulele glandelor ce captusesc peretele intern al stomacului (mucoasa). Cancerul de stomac mai este cunoscut si sub numele de adenocarcinom de stomac. El se afla pe locul doi in lume in topul cancerelor, imediat dupa cancerul bronho-pulmonar. Cancerul de stomac este mai…

Citește mai departe