Un anumit tip de proteine ar putea sa stopeze raspandirea cancerului in organism
Unul din sase cazuri de cancer, in total doua milioane pe an in intreaga lume, sunt cauzate de infectii tratabile

Unul din sase cazuri de cancer, in total doua milioane pe an in intreaga lume, sunt cauzate de infectii care sunt tratabile sau pot fi evitate, potrivit unui studiu publicat miercuri in revista medicala britanica “The Lancet Infectious Diseases” si citat de Agerpres.

O echipa de cercetatori de la Centrul international de cercetari asupra cancerului (CIRC) din Lyon, Franta, a analizat incidenta a 27 de tipuri de cancer in 184 de tari si a descoperit ca exista patru infectii principale care provoaca aparitia acestor tumori.

Potrivit rezultatelor studiului, dintre cele 7,5 milioane de decese cauzate de cancer in 2008, circa 1,5 milioane au fost provocate de infectii ce pot fi prevenite sau tratate.

Virusurile hepatitei B si C, virusul papiloma uman si bacteria Helicobacter pylori s-au aflat la originea a 1,9 milioane de cazuri de cancer de col uterin, cancer intestinal si cancer hepatic.

Cercetatorul Martyn Plummer, care a condus studiul, a subliniat importanta pe care o va avea in viitor prevenirea acestor virusuri in evitarea cancerului.

Infectiile cauzate de unele virusuri, bacterii si paraziti se numara printre cele mai importante cauze de cancer si pot fi prevenite, a explicat Plummer. In acest sens, a amintit ca exista deja vaccinuri pentru virusul hepatitei B si virusul papiloma uman si ca bacteria Helicobacter pylori poate fi eliminata cu antibiotice.

Majoritatea cazurilor de cancer de origine infectioasa se inregistreaza in tari mai slab dezvoltate, precum cele din sud-estul Asiei, unde s-au inregistrat 22,9% din cazuri, fata de 7,4% in Marea Britanie. Aproape o treime dintre pacientii supusi acestui studiu aveau mai putin de 50 de ani.

La femei, cancerul de col uterin a reprezentat jumatate din totalul cancerelor de origine infectioasa, in timp ce la barbati, cancerele provocate de infectii au afectat in special ficatul, stomacul si colonul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here