RFI România îi învaţă pe cei mici cum pot produce energie electrică la ei acasă
RFI Romania ii invata pe cei mici cum pot produce energie electrica la ei acasa

RFI Romania ii invata pe cei mici cum pot produce energie electrica la ei acasa, avand la dispozitie un joc tip modular „Instalatie eoliana”. Premiul pe care il punem la bataie zilnic, pentru cel mai placut desen pe care il primim la redactie, a fost selectat in competitia Jucaria Verde a anului 2011 la Toy Fair din Nurenberg.

Sunt 134 de piese de plastic, iar brosura explicativa este indrumarul perfect pentru micii producatori de energie electrica. Odata asamblat, puteti incarca un acumulator ori o baterie si chiar poate fi aprins un bec.

Pot fi construite doua tipuri de turbina eoliana, una cu trei pale si cealalta cu sase pale. Nu trebuie decat sa adaptati jocul conditiilor meteo si in functie de puterea vantului sa optati pentru una dintre cele doua variante posibile. Daca totusi nu aveti „vant bun”, exista si posibilitatea de a functiona cu o baterie, iar in acest caz se poate aprinde un bec.

Jocul Buki „Instalatie Eoliana” este inalt de aproape un metru si este perfect pentru copiii de peste 8 ani, dar foarte bun si pentru parintii care vor sa le arate celor mici, inca de la varste fragede, ca sta in puterea lor sa construiasca, sa invete, sa produca si sa inoveze.

RFI Romania invita toti copiii la concurs, iar cel mai inspirat va avea sansa de a vedea cum se produce energia electrica la el acasa. Micii ingineri sunt rugati sa ne trimita pe adresa concurs@rfi.ro desenele lor prin care ne spun cum pot salva ei planeta, iar noi le publicam pe www.rfi.ro. Cel mai votat desen ii va aduce curajosului salvator un joc exceptional.

Mai multe informatii despre concursul “Salvatorii Pamantului”: http://www.rfi.ro/articol/concurs/premiem-salvatorii-pamantului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here