Bicicleta de serviciu, cel mai nou beneficiu acordat angajatilor din Bucuresti

0
356

Firmele nu-si mai permit sa le ofere angajatilor bonusuri extravagante ca in anii trecuti, nici masini scumpe de serviciu. Acordarea unor beneficii mai putin costisitoare, dar cu impact emotional mai mare, cum ar fi bicicleta de serviciu, este o solutie inovativa de a-ti mentine angajatii motivati.bicicleta de serviciu

Companii ca Orange, Raiffeisen sau ING Asigurari de Viata le ofera deja unora dintre angajati biciclete cu care sa vina zilnic la serviciu, evitand in acest fel traficul aglomerat din Bucuresti. Bicicletele sunt branduite, iar firmele au montat rasteluri speciale in fata sediilor centrale.

„Numarul bicicletelor pe care cele Orange si Raiffeisen le pun la dispozitia angajatilor in momentul de fata este de 15, iar ING Asigurari de Viata are 20 de biciclete”, a declarat Amalia Precup, expert comunicare in cadrul asociatiei Green Revolution, asociatia care a convins companiile sa intre in programul „Biciclete cu cravata”.

Reprezentantii companiilor spun ca bicicletele au fost utlizate deja sute de angajati in prima luna de functionare si ca ar putea extinde ideea si in celelalte sedii.

„Ar fi o idee excelenta ca si in Romania firmele sa le ofere angajatilor biciclete de serviciu, la fel cum se intampla in multe tari din Europa de Vest, in special in Olanda sau Belgia”, spune Ruxandra Stoian, partener in cadrul firmei de consultanta PricewaterhouseCoopers Romania.

Pana in 2009, studiul asupra pachetului salarial realizat anual de PwC nu a inregistrat bicicleta ca beneficiu oferit de companii. Firmele subventioneaza in schimb transportul angajatilor (16% dintre companii).

„In alte tari, angajatii care vin cu bicicleta la serviciu primesc bonificatii din partea companiilor, deoarece fac economie de combustibil si nu polueaza. Ne asteptam ca si in Romania bicicleta sa inlocuiasca masina de serviciu, acolo unde se poate”, spune si George Culda, vicepresedintele Asociatiei Biciclistilor din Romania. Potrivit acestuia, tarile in care bicicleta de serviciu are cel mai mare succes sunt Germania, Belgia, Suedia, Norvegia si Olanda.

Masinile de serviciu pe care firmele din Romania le ofera angajatilor-cheie sunt, cel mai adesea, VW Tuareg (pentru directori generali), Audi A4 si VW Passat (pentru directori din board) sau VW Golf (pentru middle manageri), potrivit studiului Mercer 2009.

Beneficii acordate de companiile din Romania
Tichete de masa 70% dintre firme
Cadouri pentru ocazii speciale 70%
Abonamente la clinici private 56%
Bauturi racoritoare 56%
Descoperire de cont 45%
Asigurare de accident 41%
Conditii speciale de imprumut 32%
Abonament la sala de sport 23%
Transport gratuit 16%
Plan de participare la actionariat 13%
Cantina 11%
Pensii private 9%
Asigurare de sanatate 6%
Asistenta pentru copiii angajatilor 2%
Abonament subventionat la internet 1%
(Sursa: PwC PayWell 2009)

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.