Sistemele alternative de incalzire prin programul „Casa Verde” sunt disponibile de la 1 iulie

„Casa Verde” aproape de start! Sibienii interesati sa isi monteze panouri solare si sa foloseasca energie neconventionala vor beneficia de subventii fixe de la stat, incepand cu data de 1 iulie.casa verde

Pentru amplasarea centralelor termice pe rumegus – subventia este de 3.000 de lei, in cazul centralelor pe baza de panouri solare – subventia ajunge la 6.000 de lei, iar pentru cele pe baza de pompe de caldura – la 8.000 de lei.

Sibienii interesati trebuie sa depuna o cerere, insotita de o copie dupa cartea de identitate si dupa actul de proprietate si sa aiba un cont in care sa fie virati banii. Toate aceste acte, impreuna cu o adeverinta fiscala care sa ateste ca viitorul beneficiar nu are datorii la stat, trebuie depuse la Agentia de Protectia Mediului.

Ulterior proprietarul trebuie sa caute si o firma acreditata care monteaza centrale termice ecologice si apoi sa incheie un contract prin Programul „Casa verde”.

La final, proprietarul trebuie sa plateasca lucrarea, iar dupa ce o receptioneaza se duce din nou la Agentia pentru Protectia Mediului cu factura de instalatie. Dupa ce se confirma autenticitatea documentului, va primi subventia aferenta sistemului de incalzire ales.

Pentru programul „Casa Verde” s-au alocat 110 milioane de lei.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *