Extinctia se apropie: Au mai ramas doar 50 de rinoceri de Java

Ecologistii intensifica eforturile de salvare a animalului cel mai amenintat cu disparitia de pe Terra.extinctie rinoceri

Trei rinoceri de Java au murit in ultimele saptamani, in Indonezia si Vietnam. Doi dintre ei au decedat din cauze naturale, iar al treilea a fost ucis de braconieri.

Doar 50 de rinoceri de Java mai exista in salbaticie, aproape toti fiind intr-un parc langa Jakarta, Indonezia. Ceilalti se afla intr-o rezervatie din Vietnam.

Odata, erau cei mai raspanditi rinoceri asiatici, acum sunt in cel mai mare pericol.

Moartea rinocerilor a impins autoritatile locale sa caute noi modalitati de salvare a animalelor. Acestea includ constructia unui nou sanctuar de 15,625km patrati, inconjurat de gard electric.

Grupurile de protectia animalelor incearca sa gaseasca zone potrivite pentru relocarea unor exemplare, in speranta ca se va creste astfel aria in care traiesc. Insulele Java si Sumatra, de unde este originar animalul, sunt doua optiuni.

Acest lucru ii va ajuta pe rinocerii de Java in doua feluri: nu se vor mai bate cu atat de multe animale pentru hrana si apa si se va evita disparitia speciei din cauza eruptiei vulcanului Krakatau din zona. In 1883, un tsunami provocat de eruptia vulcanului a ucis aproape toate exemplarele de rinoceri din parcul indonezian.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *