Bicicletele sunt bune pentru sanatate, dar si pentru economie

0
490
Bicicletele sunt bune pentru sanatate, dar si pentru economie
Bicicletele sunt bune pentru sanatate, dar si pentru economie

Intr-o zi, pe cand ma plimbam in parcul cu alei inguste din cartier, ingustate si mai mult de o pista de biciclete sponsorizata de o companie petroliera, am fost izbit de un biciclist. In momentul acela am detestat biciclistii care se plimba in parc, un loc, care, in opinia mea la momentul respectiv, era gandit pentru mersul pe jos. Insa bicicletele, pe langa faptul ca sunt bune pentru sanatate si mediu, sunt bune si pentru economie.

Potrivit unui studiu realizat de organizatia League of American Bicyclists, doi din trei comercianti din America de Nord spun ca trasarea in apropierea magazinelor a unor piste de biciclete le-a sporit numarul de clienti.

In statul Iowa din SUA, bicicletele genereaza in fiecare an o activitate economica de 400 milioane de dolari si reduc costurile cu ingrijirile medicale cu 87 milioane de dolari. Mai mult recreerea si turismul pe bicicleta au contribuit cu 924 milioane de dolari la economia statului american Wisconsin in 2011.
In 2009, biciclistii din Toronto, Canada, au cheltuit, in medie, zilnic, mai multi bani decat soferii. Mai mult, in statul Colorado activitatile legate de biciclete (productie, utilizare, reparatii, turism, curse) au generat 1 miliard de dolari la economie in 2000.
In 2009, biciclistii din Minnesota au cheltuit 261 milioane de dolari pentru piese, produse si servicii pentru biciclete, suportand 5.000 de joburi si generand venituri din taxe la bugetul de stat de 35 milioane de dolari.
In Indianapolis, SUA, valoarea unei locuinte este in medie cu 11% mai mare daca aceasta se afla la o distanta de cel mult 2,5 km de o pista de biciclete.
Investitiile in infrastructura pentru biciclete genereaza mai multe joburi
Potrivit unui studiu realizat in 2011 de Heidi Garrett-Peltier de laPolitical Economy Research Institute, o investitie de 1 milion de dolari in infrastructura pentru biciclete a generat 11,4 joburi, fata de 10 joburi in cazul unei investitii de aceasi valoare in infrastructura pentru pietoni si 7,8 joburi in cazul investitiei in strazi.
Cate biciclete sunt in lume?
Va amintiti melodia artistei Katie Melua, „Nine million bicycles in Beijing”? Dar oare cat biciclete sunt in intreaga lume? Potrivit estimarilor World Watch Institute, pe intreaga planeta sunt in acest moment in uz peste 1 miliard de biciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.