Bile colorate chimic

0
418

CE BEM, CE MANCAM
Futty Balls Winny sunt niste snacksuri cu arome de fructe care au in compozitie: „Gris din cereale 49%, porumb si grau in proportie variabila (porumb 45%, grau 4%), zahar, glucoza, arome de fructe identic naturale (n.r – artificiale), coloranti alimentari: E102 (tatrazina), E124 (rosu poneau), E133 (albastru brillant), E171 (dioxid de titan). Produsul contine grau”. De pe eticheta nutritionala aflam urmatoarele informatii: valoarea energetica/100g: 401 kcal, 1677kj, proteine 7,3, lipide 1,6, glucide 86.

ANALIZA. Produsul face parte din categoria snacksurilor cu profil nutritional profund dezechilibrat, cu un exces de glucide cu absorbtie rapida si index glicemic ridicat (zahar, glucoza). Profesorul Mencinicopschi ne spune ca produsul are si glucide polimerice de tipul amidonului impreuna cu o serie de coloranti alimentari de sinteza chimici azoici nocivi. Din eticheta nutritionala rezulta ca densitatea energetica a produsului este foarte ridicata.

Produsul nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, cardiovascularilor, hepaticilor, alergicilor, astmaticilor, celor cu sindrom ADHD. Este interzis celaichicilor din cauza continutului de gluten. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.