Bio Romania va expune in 2014 la cel mai mare targ international de agricultura ecologica, pe o suprafata de 400 mp

0
496
Bio România va expune în 2014 la cel mai mare târg internațional de agricultură ecologică, pe o suprafață de 400 mp
Bio Romania va expune in 2014 la cel mai mare targ international de agricultura ecologica, pe o suprafata de 400 mp
Bio Romania va expune in 2014 la cel mai mare targ international de agricultura ecologica, pe o suprafata de 400 mp

Agricultura ecologica in Romania a cunoscut in 2013 inca un an de succes, promitand mai mult pentru anul 2014, sustine Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica – Bio Romania.

In anul 2014, membrii Asociatiei vor expune pe o suprafata de 400 de metri patrati la BioFach Nurnberg, cel mai mare targ de agricultura ecologica din lume, precizeaza un comunicat al Bio Romania, remis miercuri AGERPRES. La editia 2013 a BioFach, Romania a fost desemnata ca ‘Tara a Anului’.

‘In anul 2014 membrii Asociatiei vor fi prezenti pe o suprafata de 400 de metri patrati la BioFach. Astfel, vom pastra stacheta ridicata in 2013 in fata publicului german si mondial’, se spune in comunicat.

Targurile internationale la care a participat Bio Romania in 2013 se numara printre cele mai prestigioase din lume — BioFach Nurnberg, BioFach Baltimore, Anuga, World Food Moscow, MENOPE Dubai. Aceste targuri au facut vizibila imaginea agriculturii ecologice din Romania in piete din intreaga lume.

In acest an, Bio Romania a semnat parteneriatul de promovare a micului fermier roman cu retailer-ul Carrefour. Lansand brand-ul ‘Rodul Bio Romanesc’, membrii asociatiei Bio Romania au reusit sa-si promoveze produsele in toate hypermarketurile Carrefour din tara.

De asemenea, Salonul Eco Agricultura din cadrul Indagra a atras vizitatorii interesati de lumea bio, anul 2013 marcand intarirea caracterului international al Salonului, precum si prezenta in premiera a unui retailer, cel mai mare din Europa, Carrefour.

In timpul conferintei Romanian Organic Forum, ce a avut loc pe 31 octombrie, a fost semnata Declaratia de Intentie privind Agricultura Ecologica dintre Federatia Nationala a Agriculturii Ecologice din Franta (FNAB) si Asociatia Bio Romania, Franta fiind invitata sa participe ca Tara a Anului la Salonul Eco Agricultura 2014.

Pentru 2014, asociatia isi propune sa obtina reducerea TVA la alimentele bio, precum si sustinerea financiara de care are nevoie agricultura ecologica, conform noilor PAC si PNDR 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.