Biomasa a atras deja investitii de 70 mil. € si atentia antreprenorilor

0
366
Biomasa a atras deja investiţii de 70 mil. € şi atenţia antreprenorilor
Biomasa a atras deja investitii de 70 mil. € si atentia antreprenorilor

In Romania functioneaza deja 7 centrale pe biomasa in valoare de peste 70 de milioane de euro, dupa cum arata datele publicate de Transelectrica si care analizeaza productia de energie verde pentru primul semestru.

Tot datele Transelectrica arata ca la finalul lunii trecute zece proiecte pe biomasa de circa 60 de milioane de euro aveau contractele de racordare la retea, adica deja erau intr-o faza avansata de avizare. Marele investitor in acest domeniu, care are deja unitati in functiune, este Holzindustrie Schweighofer, un business axat pe prelucrarea lemnului, controlat de austriacul Gerald Schweighofer.
In afara de Holzindustrie, au intrat la „incalzire” si o serie de antreprenori romani. Printre ei se numara George Brailoiu, seful KDF Energy, firma specializata in tradingul de emisii de CO2, care anul trecut a avut afaceri de circa 69 de milioane de euro.

O alta companie controlata tot de oameni de afaceri romani care au pus ochii pe domeniul productiei de energie din biomasa este Adrem Invest, firma infiintata la inceputul anilor ’90 de doi frati, Adrian si Corneliu Bodea. Planurile celor doi sunt de a construi o centrala de 60 de milioane de euro la Suceava. „Suntem in graficul de timp agreat in ceea ce priveste construirea centralei”, au spus reprezentantii Adrem Invest. Deocamdata, ponderea energiei bazata pe biomasa, adica pe deseuri agricole sau forestiere, in totalul consumului este neglijabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.