Biserica ortodoxa a dat in judecata statul roman pentru retrocedarea a 166.000 de hectare de padure

0
312
Biserica ortodoxă a dat în judecată statul român pentru retrocedarea a 166.000 de hectare de pădure
Biserica ortodoxa a dat in judecata statul roman pentru retrocedarea a 166.000 de hectare de padure

Fondul Bisericesc Ortodox Roman al Bucovinei revendica de la statul roman 166.000 de hectare de padure, evaluate la colosala suma de 3,5 miliarde de euro. La proces a fost prezent si IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor. Alaturi de el s-au aflat alte sase fete bisericesti, trei calugari si trei maicute.

Dezbaterile pe fond inca nu au inceput in proces, astazi fiind depuse la dosar, din partea bisericii, copii ale Cartilor Funciare de pe terenurile revendicate. Pe de alta parte, reprezentantii Romsilva au depus la dosar o istorie a Fondului Bisericesc.
Procesul prin care Fondul Bisericesc Ordodox Roman al Bucovinei (FBORB) revendica de la Regia Nationala a Padurilor – Romsilva o suprafata imensa de paduri se desfasoara la Cluj, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a casat in 2011 o sentinta a Curtii de Apel Timis si a trimis dosarul spre rejudecare. Litigiul a inceput in urma cu 11 ani, iar biserica a primit in 2007 o prima sentinta favorabila din partea Tribunalului Suceava. La cererea formulata de statul roman, instanta suprema a decis stramutarea cauzei la Curtea de Apel Timisoara, care in 2009 a decis sa mentina sentinta Tribunalului Suceava. Romsilva a formulat un nou recurs la ICCJ, iar dosarul a fost trimis spre rejudecare la Cluj, in iunie 2011

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.