Bistritenii asteptati la actiunile de ecologizare din oras

Bistritenii asteptati la actiunile de ecologizare din oras
Bistritenii asteptati la actiunile de ecologizare din oras

In perioada 15 martie-15 aprilie, au loc actiuni de ecologizare la care sunt asteptati si bistritenii.

„Dorim si sustinem cetatenii, organizatiile neguvernamentale, institutiile publice, unitatile de invatamant, sa participe la actiunile de voluntariat organizate si astfel sa demonstram ca suntem interesati de mediu din ce in ce mai mult si ca suntem dispusi sa ne implicam in activitati durabile, ca suntem dispusi sa actionam pentru a da un exemplu si altora si pentru a arata ca schimbarea comportamentului fata de natura este posibila si la indemana oricui”, potrivit municipalitatii.
Programul dedicat pentru „Luna Padurii” cuprinde atat actiuni de ecologizare a Padurii Codrisor, Padurii Bisericii si Padurii Harja Mica (ultimele doua din cartierul Unirea), cat si actiuni de plantare in pepiniera Ocolului Silvic Bistrita si in fondul forestier si un concurs pe teme silvice adresat copiilor.

„Pentru „Ziua Mondiala a Apei”, care anul acesta se sarbatoreste sub motto-ul „Apa si dezvoltarea sustenabila”, dorim sa mobilizam cat mai multi voluntari care, prin gestul lor, sa predea o lectie de ecologie celor indiferenti sau rau intentionati si sa ecologizeze malurile raului Bistrita pe tronsonul cuprins intre Podul Jelnei si Podul Budacului, vineri 20 martie 2015.
In 28 martie sarbatorim Ora Pamantului, iar mesajul pentru comunitatea Earth Hour din Bistrita, din Romania si din lume este: „Daruieste naturii din energia ta!

Va invitam sa stingeti lumina in casa intre orele 20.30 – 21.30″, mai informeaza municipalitatea.

De asemenea, se organizeaza un cros nocturn la care se da startul la ora 20.30 in Piata Centrala. Cei interesati se pot adresa Directiei Integrare Europeana din cadrul Primariei municipiului Bistrita, la numarul de telefon 0263-224.706, int. 136.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente