Bistritenii au protestat ca sa isi salveze spatiul verde.

Bistritenii au protestat ca sa isi salveze spatiul verde.

Mai multi locuitori din Subcetate sunt revoltati pentru ca angajatii de la Electrica vor sa faca niste lucrari intre doua blocuri,iar pentru acest lucru este nevoie sa distruga spatiul verde si sa sparga peretii a doua blocuri.Dupa ce locuitorii din zona s-au opus interventiei utilajelor si l-au chemat pe viceprimarul Avram, lucrurile s-au lamurit.

Problemele cu energia electrica sunt aproape la ordinea zilei in Subcetate. De cate ori este o furtuna, acolo este prima data cand se ia curentul. Drept urmare, reprezentantii Electrica au decis sa faca o bucla pentru ca alimentarea cu energie electrica sa nu mai fie intrerupta de fiecare data cand este furtuna. Zis si facut! Numai ca socotelile de birou nu au coincis cu cele de la fata locului cand locatarii de la doua blocuri s-au opus si nu au permis muncitorilor sa se apuce de lucru.

„Am sunat la primarie si am cerut o audienta de urgenta. Cei de la Electrica voiau sa se apuce de lucrari”, explica Daniel Zagrean, care locuiste in blocul nr. 4 din Subcetate.

La fel de nemultumit este si un vecin, care se plange ca tot efortul lor de a intretine spatiul verde din fata blocului va fi in zadar si ca toate florile de care a avut grija vor fi distruse.

„Este obligatia noastra sa intretinem aceste spatii si am facut chiar si curatenia de primavara. Noi ne-am straduit sa intretinem aceste spatii din banii nostrii, iar acum vin sa sape aici si sa distruga”, povesteste Marcel Pop.

In cateva minute a aparut si viceprimarul George Avram, ce a incercat sa gasesca o solutie care sa multumeasca pe toata lumea. „Momentan problema este rezolvata. Ne-am intalnit cu oamenii si am discutat. Este nevoie de aceasta buclare pentru a asigura si in caz de avarie alimentarea cu energie electrica. Nu se sparge drumul, iar cei doi butasi de gard viu se vor depozita la noi in sere si cand terenul se va aduce la forma initiala vor fi replantati. Lucrarea se va desfasura conform proiectului tehnic. Exista aviz de la primarie si nu este nevoie de alta autorizatie, ci se merge pe vechea autorizatie”, explica viceprimarul George Avram.

Reprezentantii Electrica spun ca nu va fi nevoie sa se sparga trei pereti si un tavan si nici sa distruga o buna parte din spatiul verde, asa cum s-a stiut initial, ci se vor face doar niste gauri prin care sa fie trase cablurile.

Dupa ce s-au calmat spiritele, utilajele de la Electrica s-au si apucat de sapat, iar locuitorii din zona asteapta sa se termine cat mai repede ca lucrurile sa revina la normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *