Bloc ecologic la Cehu Silvaniei

0
364
Blocul se afla in constructie, lucrarile urmand a fi definitivate in luna mai a anului viitor
Blocul se afla in constructie, lucrarile urmand a fi definitivate in luna mai a anului viitor

Apartamentele vor fi incalzite cu energie neconventionala.La Cehu Silvaniei a inceput constructia primului bloc ANL construit pe structura metalica in judetul Salaj.

Un bloc cu 20 de apartamente va fi construit in Cehu Silvaniei, in cartierul Avram Iancu, din fonduri asigurate de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).

„Valoarea investitiei este de peste 800.000 de euro, dar din bugetul local vom asigura doar racordarea la utilitati – apa, canalizare, electricitate, gaz – restul banilor fiind asigurati de ANL”, explica Varga Andrei, primarul din Cehu.

Incalzire cu pompe geotermale

Potrivit declaratiilor sale, cea mai importanta caracteristica a acestei cladiri este ca va fi foarte economicoasa in ceea ce priveste consumul de energie termica. „Apartamentele vor fi incalzite cu energie necoventionala, iar peretii vor fi construiti pe o structura metalica cu diagfragme de beton armat turnate din polistiren extrudat, astfel ca temperaturile din interior vor fi constante”, mai spune Varga.

Pentru incalzirea apartamentelor, va fi folosita energie neconventionala, la fel ca la blocurile ANL construite in Sancraiu de Mures, Baia Sprie sau Lugoj. Cladirea va avea calorifere mai mari, iar o parte caldura va fi obtinuta cu ajutorul unor pompe geotermale care folosesc caldura solului si nu polueaza deloc. Pentru energia alternativa constructorul va trebui sa faca foraje pana la 130 – 150 de metri.

Desi blocul se afla inca in constructie, lucrarile urmand a fi finalizate de abia in luna mai a anului 2011, in functie de alocarile de la Agentia Nationala pentru Locuinte, primarul Varga spune 25 de tineri, sub 35 de ani, au depus cereri pentru obtinerea unui apartament in blocul ANL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.