Blugii ecologici, purtati sase luni de o alta persoana, se vand la licitatie

0
484
Blugii ecologici, purta?i ?ase luni de o alt? persoan?, se vând la licita?ie
Blugii ecologici, purtati sase luni de o alta persoana, se vand la licitatie
Blugii ecologici, purtati sase luni de o alta persoana, se vand la licitatie

Compania Hiut, un brand de jeansi din Marea Britanie, le ofera clientilor ocazia de a licita o pereche de jeans eco„frageziti“ in mod natural, de 50 de persoane angajate special pentru a purta pantalonii imediat dupa ce sunt fabricati, cand materialul este rigid, ca de carton.

Jeansii „pre-purtati“ sunt realizati dintr-un denim mai rezistent, de tip selvedge (cat mai pur, gros) si bumbac organic, dar mai ales nu sunt spalati in timpul procesului de fabricatie pentru a evita ca vopseaua sa ajunga in reteaua de canalizare si sa polueze diverse curgeri de apa, noteaza Daily Mail.

De asemenea, tehnica obisnuita de inmuiere a materialului implica si substante cu potential toxic, in timp ce purtarea jeansilor de o persoana duce la acelasi rezultat, ce-i drept intr-o perioada mai lunga de timp.

Prima transa de jeansi, 100 de perechi, va fi scoasa la licitatie azi, bineinteles dupa ce pantalonii au fost spalati cu atentie, dupa cum asigura David Hieatt, patronul companiei. Pretul unui model pentru barbati, realizat din denim clasic, din bumbac organic, incepe de la 165 de euro, in timp ce modelele fabricate din denim selvedge costa 290 de euro. Jeansii pentru femei, deocamdata numai modelul skinny, costa aproximativ 158 de euro.

Pagina de Instagram a companiei este asaltata de cereri pentru blugi eco pre-purtati, insa la acest moment persoanele angajate pe post de „imblanzitori“ de jeans abia incep sa poarte pantalonii din cea de-a doua transa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.