Boc: Nu sunt un fan al proiectului Rosia Montana, contractul nu e favorabil pentru stat si ar trebui rediscutat

Boc: Nu sunt un fan al proiectului Rosia Montana, contractul nu e favorabil pentru stat si ar trebui rediscutat

Premierul Emil Boc a declarat, luni seara, la TVR1, ca nu este un fan al proiectului Rosia Montana si ca prezentul contract, care nu este in favoarea statului roman, ar trebui rediscutat, aratand ca Guvernul asteapta opinia expertilor pentru a lua o decizie cu privire la aceasta investitie.

“Nu sunt un fan al acestui proiect si sunt doua observatii majore: una ce tine de mediu, si astept ca cei de profil sa se pronunte, pentru ca este treaba specialistilor nationali si internationali sa se pronunte, si, in al doilea rand beneficiul pentru statul roman. Cred ca actuala forma a contractului nu este cea mai favorabila pentru statul roman.
Sunt observatiile pe care le-am avut chiar inainte de a fi prim-ministru. Voi vedea cum vor evolua discutiile pe marginea acestui subiect si imi voi face un punct de vedere”, a spus Boc, la postul public de televiziune.
El a subliniat ca este prematur sa se pronunte asupra rezilierii contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).
“V-am spus doua dintre lucrurile la care m-am referit inca din trecut: contractul, care nu este in cea mai buna forma din punctul meu de vedere ca avantaj pentru statul roman asa cum a fost conceput si ar trebui rediscutat, si ca astept concluziile pe ceea ce inseamna componenta de mediu”, a conchis premierul.
Conducerea PDL nu a luat inca o decizie in ceea ce priveste proiectul Rosia Montana, dezbaterea este la inceput in partid, exista mai multe opinii, a declarat, luni, la finalul sedintei BPN al PDL, purtatorul de cuvant si vicepresedintele partidului, Sever Voinescu.
“Doamna vicepresedinte Monica Macovei a ridicat acest subiect, inaugurand astfel o dezbatere extrem de interesanta in interiorul partidului, care abia a inceput.
Trebuie sa va spun ca in BPN au fost opinii de toate felurile. De la oameni care sustin acest proiect, la oameni care au indoieli, pana la oameni care se opun. Prin urmare, discutia nu s-a concretizat intr-o concluzie. Premierul a luat act de faptul ca abia a inceput, la nivelul BPN al PDL, aceasta dezbatere.
Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie sa le aflam mai in detaliu in legatura cu acest proiect, pentru ca, fireste, fiecare membru al BPN a venit cu input-ul sau si discutia a avut loc si sunt convins ca urmeaza sa fie reluata si in sedintele urmatoare pentru ca a fost departe de a se incheia”, a declarat Sever Voinescu.
Pe 14 iulie, Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Alba a emis certificatul de descarcare de sarcina arheologica pentru o parte din masivul Carnic, iar ministrul Culturii, Hunor Kelemen, anunta ca a initiat un plan de actiune care sa asigure conservarea celor mai importante situri arheologice si monumente arhitectonice de la Rosia Montana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *