Bolile animale, provocate de schimbarile climatice

0
404

Schimbarile climatice au „o incidenta notabila” asupra aparitiei si reaparitiei bolilor animalelor, unele dintre acestea fiind transmisibile si la om, dupa cum arata un studiu prezentat, luni, la Paris, de Organizatia Internationala pentru Sanatatea Animalelor (OIE).
boli animale
Cele mai frecvente trei boli citate de tarile membre OIE, dintre care 126 au participat la studiu, sunt febra catarala ovina (boala limbii albastre), febra din Valea Riftului si virusul de pe Nilul Occidental.

„Tot mai multe tari atribuie schimbarii climatice aparitia a cel putin unei boli emergente sau reemergente, care face ravagii sau care a facut ravagii pe teritoriul lor”, a declarat Bernard Vallat, directorul general al OIE, citat de AFP.

Potrivit studiului, 71% dintre tarile participante „au declarat ca sunt extrem de ingrijorate in ceea ce priveste impactul asteptat al schimbarilor climatice asupra bolilor animalelor”.

Pentru a face fata acestei situatii, cele 174 de state membre ale OIE au preconizat o consolidare a mijloacelor de comunicare, pentru „prevenirea sau reducerea efectelor schimbarii climatice asupra productiei animale si asupra bolilor, inclusiv cele transmisibile la om”, precizeaza un comunicat al OIE.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.