Willard, hotelul verde

0
285

Willard, unul dintre cele mai vechi si mai prestigioase hoteluri din capitala Statelor Unite, Washington, se face verde.
willard
„Scopul nostru este sa facem in asa fel incat Willard sa aiba cele mai bune practici ecologice din toata industria hoteliera”, a declarat Herve Houdre, directorul hotelului care se afla, inca din 1847, chiar in fata Casei Albe.

Houdre vrea ca hotelul de lux, pe care il conduce din 2005 si care face parte din grupul IHG (Intercontinental-Holiday Inn), „sa fie primul din lume care sa functioneze in totalitate cu energie reciclabila”.

„Nu este vorba despre o operatiune de marketing, ci despre responsabilitatea hotelului. Producem multe deseuri, consumam multa energie. Responsabilitatea noastra este inca si mai mare fata de umanitate”, a explicat Houdre, citat de AFP.

Hotelul Willard, care i-a gazduit pe Abraham Lincoln si pe Martin Luther King, functioneaza de acum inainte in totalitate cu energie eoliana, cumparata sub forma de credite.

„Este mai scump”, recunoaste directorul, „dar, pentru a compensa, am inlocuit toate becurile incandescente ale hotelului cu cele fluorescente si am economisit, in 2006, 13% din factura energetica, adica aproximativ 130.000 de dolari”, a precizat Houdre.

La receptie, clientii sunt intrebati daca, pentru protejarea mediului inconjurator, sunt de acord ca asternuturile si prosoapele din camera sa le fie schimbate mai rar.

„Aproximativ 45% dintre clienti accepta sa nu isi schimbe prosoapele sau asternuturile. Europenii sunt mai receptivi decat americanii, dar am simtit o evolutie in ultimele saptamani”, a subliniat Eric Dietz, responsabilul camerelor.

Toate produsele folosite pentru valorificarea hotelului, de la picturile de pe sapunuri pana la detergentul de vase, au fost alese pentru faptul ca nu afecteaza mediul.

La bucatarie, cele mai multe alimente folosite sunt bio sau cultivate local, iar deseurile sunt sortate. Astfel, plasticul, cartonul si deseurile organice sunt transformate in compost, producandu-se 3.000 de tone saptamanal.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.