Bomboanele Ferrero Rochero – Prea multe calorii

CE BEM, CE MINCAM
Bomboanele Ferrero Rochero au in compozitie „ciocolata cu lapte 30% (zahar, pasta de cacao, unt de cacao, lapte praf integral, unt, emulsificator: lecitina de soia E 322, arome), alune, zahar, ulei vegetal, faina de grau, pudra lactoserum, cacao degresata, emulsificator: lecitina de soia E 322, lapte praf degresat, carbonat acid de sodiu E 500(ii), sare, arome”.

ANALIZA. Bomboanele analizate sint un produs zaharos cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide, cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza), dar si cu absorbtie lenta (amidonul din faina de griu). Acestea imprima produsului atit o incarcatura glicemica ridicata, cit si o densitate calorica foarte mare, ne explica profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. La valoarea energetica ridicata contribuie si continutul de grasimi de origine vegetala, dar si animala din unt. Produsul contine si surse de gluten, lactoza, sodiu si alune.

CONCLUZII
. Produsul poate fi consumat cu moderatie de catre persoanele sanatoase si active in contextul unei diete variate si echilibrate. Specialistul nu recomanda bomboanele analizate supraponderalilor, obezilor, celor cu afectiuni cardiovasculare si cerebrovasculare, celor cu dislipidemie, celor cu sindrom metabolic, cu afectiuni hepato-renale. Bolnavii de diabet il vor consuma numai cu avizul medicului curant. Bomboanele sint interzise suferinzilor de celiachie. Persoanele cu intoleranta la lactoza il vor testa in prealabil, precum si cei cu alergie la alune.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *