Botosanenii uita sa curate dupa animalele de companie

0
229

Proprietarii risca amenzi si de 200 de lei pentru ca lasa pe spatiul public mizeria, insa sanctiunile aplicate pana in prezent pot fi numarate pe degete. De aproape un an, regulamentul de plimbare a animalelor aprobat de Consiliul Local a ramas doar pe hartie.sa curete dupa animale

Botosanenii nu respecta normele impuse de edili inca din iunie 2009 si scapa nepedepsiti.

Desi regulamentul stabileste ca proprietarii de caini sa aiba asupra lor ustensilele necesare pentru a curata mizeria, acestia se fac ca uita de reguli si continua sa-si plimbe animalele in parcuri sau pe langa blocuri.

E plin de mizerie de la caini. Nu am vazut niciun vecin sa aiba la el lopatica pentru a strange excrementele animalelor. Acum, se topeste zapada si in loc de ghiocei mirosim altceva, iar vara cand te termina caldura iti mai vine si un damf de Azorel„, a spus revoltat Ioan Baciu, pensionar.

„De ce sa strang eu?”

Iubitorii de animale care au decis sa locuiasca impreuna cu acestea se apara spunand ca cel mai important crescator de animale este municipalitatea, care nu strange mizeria cainilor comunitari.

De ce sa strang eu in urma catelului meu atat timp cat nimeni nu matura dupa maidanezi. Se aloca bani in fiecare an pentru acestia, dar pentru catelul meu nu dau nimic„, se apara Victorita Timofte, economista, proprietar de caine.

Politia Comunitara, care trebuie sa-i sanctioneze pe proprietarii de animale care nu respecta regulamentul, s-a dovedit a fi mult prea permisiva.

Doar sase amenzi

Din vara trecuta si pana in prezent au fost date 20 de avertismente si doar sase proprietari au primit si cate o amenda de 100 de lei. „Daca acest lucru se intampla pe Pietonalul Unirii, iar un alt cetatean vine din urma si trebuie sa suporte o astfel de situatie, bineinteles ca ea este sanctionata„, a declarat Ioan Onutu, directorul Politiei Comunitare.

Botosanenii sunt de parere ca regulamentul nu este pus in aplicare si din cauza complicitatii politistilor comunitari. „Pana nu il prind pe caine ca-si face nevoile, politistii nu au cum sa dea amenzi. Asa ca, se multumesc cu cativa lei pe care ii da proprietarul pentru a scapa de sanctiune si cainele tot isi face nevoile linistit„, a adaugat Ioan Baciu.

Solutia gasita de botosanenii nemultumiti de mizeria lasata in urma de animalele de companie este impozitul pe acestea. „Cei de la salubrizare au destui oameni care stau degeaba. Cei care vor caine sa plateasca impozit pentru el, iar din acesti bani, gunoierii sa stranga si mizeria de pe strazi. Sa plateasca impozit in locul amenzilor„, a afirmat Costel Mardari, inginer.

Amenzi de pana la 200 de lei

Achizitionarea instrumentelor necesare fiecarui posesor de caine costa aproximativ 10 lei, in timp ce amenzile pentru incalcarea regulamentului sunt intre 50 si 200 de lei. In afara de folosirea acestor seturi formate din matura, lopata si punga, proprietarii de patrupede mai trebuie sa respecte o serie de reguli prevazute in documentul aprobat de Consiliul Local.

Astfel, cainii nu mai pot fi plimbati fara lesa si nici lasati prin aranjamentele florale si spatiile verzi amenajate pe domeniul public.

Cezar Colescu, pensionar: Este vorba de nivelul de civilizatie al fiecaruia dintre noi.

Maria Talin, AsistentA Medicala: Proprietarii de animale ar trebui sa-si asume responsabilitati.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.