Lista celor care ne otravesc zilnic

0
431

Statiile de epurare, firmele petroliere sau Regia Autonoma Buzau atenteaza in fiecare zi la sanatatea noastra. Multe dintre marile companii din judet nu respecta normele de poluare admise sau pot produce oricand poluari accidentale.principalul poluator

Marile companii petroliere care activeaza in tara noastra, inclusiv in Buzau, precum Petrom SA si Conpet SA, se afla in fruntea celor care ne pot otravi pamantul.

„Acestia ar putea fi potentialii poluatori ai solului care pot produce poluari accidentale din cauza tevilor prin care se transporta combustibilul. Conductele sunt vechi si, din cauza diferentelor de temperatura, s-ar putea fisura”, ne-a spus Vasile Parancu, comisar sef interimar al Garzii de Mediu Buzau.

Celor mai mari poluatori ai judetului li se adauga si Ductil Steel si Fermit, din cauza depozitelor de namoluri tehnologice periculoase. Acestea sunt tot timpul monitorizate, insa ar putea produce oricand poluari accidentale.

Nici la capitolul ape nu stam foarte bine din punct de vedere al poluatorilor. Construite initial in scopul colectarii si epurarii apelor uzate, statiile de epurare din orasele Pogoanele, Ramnicu Sarat si Patarlagele au devenit in ultimii ani principalul factor de poluare.

„Statiile de epurarea sunt acum in proces de modernizare pentru incadrarea in normele tehnice de procesare. Apele trebuie sa aiba la evacuare anumiti parametri care sunt depasiti, ceea ce inseamna ca nu functioneaza in parametri normali. Pana acum, doar cea din municipiu nu depaseste aceste limite”, a adaugat comisarul seful Garzii de Mediu.

Pe langa noxele emanate de autoturismele care polueaza aerul, se mai adauga si compusii organici produsi de societatile din Buzau. Cei care conduc intr-un top al poluarii aerului sunt firmele Bunge Romania, producator de ulei, Fermit SA, Alchim 93, producator de vopseluri, precum si Regia Autonoma Buzau, din cauza cazanului de ardere foarte mare. Majoritatea societatilor enumerate se afla in zona industriala a orasului, unde uneori se depasesc limitele de poluarea admise, cel mai expus fiind cartierul Posta.

Comisarii Garzii de Mediu spun ca toate firmele aflat in evidenta institutiei ca poluatori si-au luat pana acum toate masurile prevazute de lege si de Uniunea Europeana pentru a evita producerea unor poluari accidentale.

La toate acestea se adauga otravirea aerului provenita de la noxele autoturismelor care circula in oras, precum si poluarea fonica provocata de acestea.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.