Anual, zeci de mii de kilograme de peste sunt confiscate de politistii de frontiera de la braconieri

Anual, zeci de mii de kilograme de peste sunt confiscate de politistii de frontiera de la braconieri

Braconajul in apele Marii Negre este infloritor. Anual, zeci de mii de kilograme de peste sunt confiscate de politistii de frontiera de la braconieri, impreuna cu kilometri de plase ilegale si zeci de barci. Iar cazurile ajunse in atentia Garzii de Coasta demonstreaza ca nu doar pescarii ilegali din tara noastra distrug fondul piscicol al Marii Negre, ci multi dintre braconierii care pleaca cu plasele incarcate de sturioni sunt turci si ucraineni.

Potrivit unei statistici puse la dispozitie de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, de la inceputul acestui an, politistii din cadrul Garzii de Coasta au surprins si confiscate 45 de ambarcatiuni ai caror ocupanti pescuiau ilegal. „Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au confiscat peste 14.500 de kilograme de peste, 228 kilograme de icre, 1.300 plase de pescuit, in lungime totala de 37.550 metri, peste 300 unelte de pescuit si 45 de ambarcatiuni. Dintre acestea, 22 au fost depistate la nivelul judetului Tulcea, iar 23 in zona judetului Constanta”, ne-au comunicat reprezentantii IGPF.

Pe numele suspectilor, in functie de gravitatea faptei, au fost intocmite dosare penale pentru braconaj piscicol sau le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *