Brasov: Deseurile fostelor gropi de gunoi ar putea bloca raurile

0
458

Administratorii fostelor gropi de gunoi din Brasov au fost amendati de Garda de Mediu pentru ca nu asigura paza in zona, iar furturile romilor ar putea duce la alunecari de teren.

O comisie a Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU) a mers in control la mai multe firme care desfasoara activitati cu risc de producere a accidentelor ecologice.

Fineco, Viromet Victoria, Nitramonia Fagaras, Energotech Brasov, Compania Apa si Compania Nationala a Uraniului, filiala Feldioara au fost contolate.Reprezentantii ISU au constatat ca in cazul fostelor gropi de gunoi, peretii sunt subreziti si ar putea bloca raurile din vecinatate.

Pe teritoriul rampei de la Uzina 2 paza nu este suficienta si astfel, persoanele de etnie roma rascolesc gunoiul in cautarea fierului vechi. Acest lucru a dus la surparea dealurilor. Am dispus construirea unor ziduri de beton pana in data de 15 decembrie, pentru ca deseurile pot ajunge in raul Tarlung sau poate bloca ocolitoarea„, a spus col. Lucian Bogdan, reprezentant ISU.

Apa infestata?

Si la Groapa de gunoi de la Timis-Triaj, unde sunt depozitatea deseurile de la fosta turnatorie „Tractorul” exista pericolul de deversare in raul Timis. Aici, specialistii vor face si analize la sursele de apa potabila pentru a vedea daca nu cumva a fost infestata.

Administratorul gropilor a primit o amenda in valoare de 50.000 de lei si are termen pana la 15 decembrie sa elimine pericolul din zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.