Tone de substante toxice, confiscate

0
435
Proiecte pentru reducerea substan?elor periculoase
Proiecte pentru reducerea substanţelor periculoase

Mercur, cianura de zinc si ale substante periculoase si toxice, confiscate de politisti.

Peste doua tone de produse au fost confiscate de politisti in urma unei actiuni organizata in domeniul respectarii normelor privind substantele chimice periculoase. Politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au luat la controlat mai multi agenti economici din zece judete printre care Arad, Timis, Alba, Cluj, Mures, Hunedoara, Satu Mare, constatand 14 infractiuni in urma actiunii care a inceput pe 4 octombrie si s-a incheiat la sfarsitul lunii. Astfel, ca urma a acestei actiuni, oamenii legii au declarat ca au fost confiscate 1, 122 kg de mercur, 18,5 kg de cianura de zinc si peste 1.000 de kg de alte tipuri de substante periculoase si toxice.

Deseuri depozitate necorespunzator

Politistii spun ca s-a acordat o atentie deosebita depistarii situatiilor de risc generate de conditiile necorespunzatoare de depozitare, a legalitatii operatiunilor cu substante periculoase toxice si foarte toxice, si substantelor expirate care, potrivit legii, sunt incadrate in categoria deseurilor periculoase, tinand cont de pericolul pe care il reprezinta accidentele ecologice. Rezultatele activitatilor desfasurate s-au materializat in constatarea a 14 fapte de natura penala, din care 8 infractiuni privind protectia mediului si o infractiune privind regimul deseurilor. Controalele au fost efectuate impreuna cu specialisti din cadrul institutiilor publice cu responsabilitati in domeniu, respectiv, Inspectoratele Teritoriale de Munca, Agentiile Judetene de Protectie a Mediului si Comisariatele Judetene ale Garzii Nationale de Mediu.

Pesticide re-etichetate la Arad

La Arad, politistii si comisarii de mediu au descoperit in depozitul unei firme din Arad, peste 460 de litri si 238 de kilograme de deseuri toxice expirate si reetichetate. Odata expirate aceste substante folosite la lucrari agricole devin toxice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.