Progres in studierea cancerului

0
295

O noua descoperire vitala in lupta cu maladia secolului! 11 tipuri de cancer vor putea fi depistate cu ajutorul unui marker biologic unic, identificat de specialisti din Franta si Statele Unite, coordonati de romanii Nicolae Ghinea si Aurelian Radu. Este un pas important pentru diagnosticarea mai rapida a maladiei si pentru crearea unui tratament universal.

Cercetatorii de la Institutul national francez de sanatate si cercetare medicala, condusi de Nicolae Ghinea, au facut descoperirea in colaborare cu echipa lui Aurelian Radu de la Scoala de Medicina „Muntele Sinai” din New York. Ei au analizat 1336 de biopsii prelevate de la pacienti suferind de 11 tipuri diferite de cancer, responsabile de 90% dintre decese.

Fie ca era vorba de stadii incipiente sau avansate ale maladiei, toate aveau in comun o proteina-receptor al hormonului de stimulare foliculara, FSH, care se gaseste in ovare si testicule. Receptorul era localizat la marginea tumorii, pe peretii vaselor de sange de care depinde raspandirea cancerului. Lipsea insa din tesuturile sanatoase.

Receptorii ar putea fi blocati prin medicamentele administrate prin sange si astfel s-ar opri boala, spun specialistii. Studiile pe om nu au inceput inca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.