Brigazile „Ziua Verde 2009” sting becurile in caminele Politehnicii Bucuresti

  0
  595

  politehnicaInitiativa se inscrie in actiunile mondiale dedicate Orei Pamantului pentru consumul eficient de energie
  Campania reprezinta o prima actiune din cadrul unui parteneriat mai extins intre „Ziua Verde 2009” si Universitatea Politehnica Bucuresti

  Vineri, 27 martie 2009, „Ziua Verde 2009”, program de informare, constientizare si implicare in privinta reciclarii DEEE (deseuri electrice, electronice si electrocasnice) inclusiv becuri, neoane si tuburi fluorescente, si care sustine consumul responsabil de energie, si Universitatea Politehnica Bucuresti deruleaza o campanie pentru conservarea energiei electrice. Initiativa se desfasoara in caminele Politehnicii in preziua „Orei Pamantului” („Earth Hour”), cand oamenii din intreaga lume vor stinge lumina timp de o ora, de la 20.30 (ora locala), ca actiune pozitiva in favoarea mediului. „Brigazile Verzi” vor descinde in camine si vor aduce studentilor la cunostinta „cererile Pamantului” pentru consumul responsabil de energie. Initiativa se bucura de sprijinul ambasadorului Earth Hour in Romania, Zoli Toth.

  Campania dedicata Orei Pamantului este proiectul pilot al unui parteneriat mai larg cu Universitatea Politehnica Bucuresti.

  „Universitatea Politehnica din Bucuresti s-a plasat de multe ori in avangarda educationala, tehnica si sociala a Romaniei. Credem in cauze nobile si in a raspunde nevoilor actuale si viitoare ale societatiilor locale si globale. Vom continua sa participam la astfel de proiecte, care aduc beneficii in directia educarii studentilor nostri ca indivizi sociali activi si responsabili”, a declarat Adrian Badea, Prorector Universitatea Politehnica Bucuresti.

  „Ma bucur ca Romania se alatura acestui proiect international. Pe zi ce trece tot mai multe companii, primarii, asociatii si persoane fizice vor sa se alature Earth Hour. Multumesc Ziua Verde pentru ca ne sustin. Nu exista dubiu, doar uniti putem lasa Pamantul sa respire. Stinge lumina pe 28 martie 2009 la ora 20:30!”, a declarat Zoli Toth, ambasador „Earth Hour” in Romania.

  „Exista in randul studentilor un fond propice pentru cultivarea responsabilitatii fata de mediu. Poate mai mult decat in randurile altor categorii. Pentru noi acum este o perioada critica de formare si de deschidere. Suntem interesati si ne implicam. Nu avem nevoie decat de prilejul de a fi expusi problemelor si solutiilor. Apreciem initiativa Ziua Verde 2009 si vom dezvolta impreuna si alte activitati dedicate protectiei mediului”, a declarat Alexandra Gaman, reprezentant UNSR.

  „Credem cu tarie in puterea educatiei si a exemplului. De asemenea, credem in constructia responsabilizarii fata de mediu prin actiuni „soft power” care cuceresc pasnic si nu frontal rezistenta la schimbare. Pamantul are nevoie de voluntari convinsi si nu de recrutari fortate. Salutam deschiderea Universitatii Politehnice de a se implica in misiunea de responsabilizare fata de mediu si chemam si alte centre universitare din tara sa se alature”, a declarat Iulia Sirbu, Operations Director Roddia si project manager al „Ziua Verde 2009”.

  Pe langa initiativa dedicata „Orei Pamantului”, cei 25.000 de studenti ai Politehnicii din Bucuresti si membrii ai asociatiilor studentesti vor fi implicati si in alte actiuni „Ziua Verde 2009” pe parcursul urmatoarelor 3 luni. Acestea vor include amenajarea cortului „Ziua Verde 2009”, unde vor avea loc un concurs de pictat becuri, un concurs de benzi desenate „Ziua Verde” si „garbage art”, concursul de grafitti pe tema reciclarii si proiectii de film „Green Movies”. In cadrul parteneriatului va mai fi organizat concursul sustinut de Muzeul Politehnicii, prin care cel mai vechi/cool DEEE adus de studenti primeste un loc in Muzeu.

  Despre Ziua Verde

  „Ziua Verde 2009” este un program de informare, constientizare si implicare in privinta reciclarii DEEE (deseuri electrice, electronice si electrocasnice) inclusiv becuri, neoane si tuburi fluorescente si care sustine consumul responsabil de energie.

  In 2008 s-a desfasurat prima etapa a „Ziua Verde”, sub sloganul „Recicleaza! Acum ai cum!”. Campania de anul trecut a comunicat necesitatea reciclarii DEEE si a implementat solutii concrete de colectare – „Colturi Verzi” in magazine din intreaga tara. „Ziua Verde 2008” a organizat evenimente publice in sapte localitati: Bucuresti, Bacau, Cluj, Constanta, Deva, Vama Veche si Targu Mures si a incheiat parteneriate cu ONG-uri, autoritati locale si centrale implicate.

  Ora Pamantului

  In data de 28 martie, la ora 20.30, oameni din intreaga lume vor stinge lumina timp de o ora, ca gest ce demonstreaza faptul ca doar impreuna putem sa actionam pozitiv in favoarea mediului.

  Miscarea a inceput in martie 2007 cu pozitia simbolica a orasului Sydney, transformandu-se in scurt timp intr-o actiune fara precedent, un semnal impotriva incalzirii globale. Peste 1000 de orase ale planetei si un miliard de oameni sunt asteptati sa participe pe 28 martie 2009 la acest eveniment, prin stingerea luminii pentru o ora.

  WWF (World Wide Fund) propune oamenilor din intreaga lume sa dea cate un „vot” Pamantului, prin stingerea luminii, pentru a atinge obiectivul de 1 miliard de „voturi”, care va fi prezentat liderilor mondiali la Global Climate Change Conference de la Copenhaga, in 2009. Aceasta intalnire va determina politicile guvernamentale oficiale impotriva incalzirii globale, care vor inlocui Protocolul de la Kyoto.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.