Brigitte Bardot cere Ungariei si Poloniei sa interzica jumulirea gastelor si ratelor vii

Brigitte Bardot cere Ungariei şi Poloniei să interzică jumulirea gâştelor şi raţelor vii
Brigitte Bardot cere Ungariei si Poloniei sa interzica jumulirea gastelor si ratelor vii
Brigitte Bardot cere Ungariei si Poloniei sa interzica jumulirea gastelor si ratelor vii

Actrita franceza Brigitte Bardot le-a scris joi premierilor Ungariei si Poloniei, cerandu-le sa interzica jumulirea ratelor si gastelor vii, in urma unui reportaj despre pasarile care cad victime acestei „operatiuni barbare” in ferme din cele doua tari.

Postul France 2 a difuzat saptamana trecuta „imagini teribile, filmate in ferme poloneze si unguresti, cu gaste jumulite vii in conditii nedemne si revoltatoare”, afirma starul, o aparatoare patimasa a cauzei animalelor.

„Aceasta operatiune barbara, care provoaca rani grave si o suferinta extrema pasarilor, poate fi repetata de pana la patru ori pe an!”, isi exprima indignarea Brigitte Bardot.

„Plagile sunt cusute, rapid si pe viu, de persoane insarcinate sa smulga maximum de pene in cat mai putin timp”, adauga fosta actrita intr-un comunicat difuzat de Fundatia sa pentru apararea drepturilor animalelor.

Penele de gasca si de rata sunt utilizate pentru confectionarea unor haine, de exemplu jachete.

Brigitte Bardot noteaza ca Polonia si Ungaria au „ratificat totusi Conventia europeana pentru protectia animalelor in ferme”.

„Trebuie sa interziceti aceasta practica rusinoasa si intolerabila intr-o tara a Uniunii Europene, care are datoria sa fie exemplara in aceasta lume dezumanizata”, le transmite actrita premierului polonez Ewa Kopacz si omologului ei ungur Viktor Orban. „Atunci cand o tara ratifica un tratat, cel putin sa-l respecte!”, indeamna ea.

Potrivit Fundatiei Brigitte Bardot, jumulirea gastelor si ratelor vii reprezinta „pana la 80% din colectarea la nivel mondial” a penelor.

Contactate de AFP, serviciile lui Kopacz au declarat ca „nu sunt la curent” cu demersul Fundatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *