Bronzul organic, alternativa care ne fereste de cancer de piele

Pielea bronzata nu mai este de mult doar o moda de sezon, ci a inceput sa faca parte din firescul tinerelor care se vor in pas cu tendintele.bronz organic

Daca vara acestea stau in bataia soarelui, pentru un bronz natural, in afara sezonului estival apeleaza la tot felul de trucuri care le permit obtinerea unei pieli de culoarea ciocolatei cu lapte.

Cea mai la indemana metoda de bronzare este reprezentata de lotiunile si sprayurile pentru bronzat, insa, pe multe dintre cele care le-au incercat, experienta le-a invatat ca efectul folosirii unor astfel de produse este de scurta durata si, in plus, multe dintre ele nu numai ca nu ofera un bronz uniform, dar mai si murdaresc hainele.

Bronzul cu ultraviolete, cancerigen

O a doua alternativa, din ce in ce mai populara, pentru a obtine un ten bronzat fara ajutorul soarelui este oferita de saloanele specializate. Studiile recente au aratat insa ca bronzul de la solar are, in timp, efecte cancerigene.

„Nu e niciun dubiu ca aceste aparate sunt cancerigene”, au declarat, in urma cu un an, expertii Agentiei Internationale pentru Studiul Cancerului (IARC). Avertismentul acestora a venit ca urmare a cresterii alarmante a cazurilor de cancer de piele. In ultimii 30 de ani, numarul celor care au dezvoltat aceasta forma a bolii s-a majorat de patru ori.

Sunt foarte multi care cunosc atat efectele nocive ale soarelui – deshidratare, imbatranire prematura sau chiar problemele mai grave ale pielii, care pot ajunge pana la cancer – dar si pe acelea ale bronzului cu ultraviolete, iar optiunea este a fiecaruia.

Cuvantul de ordine, „organic”

De curand, in plina expansiune a industriei de profil dar si a modei produselor organice de oricefel, a aparut o noua metoda de bronzare articficiala care ocoleste atat soarele, cat si ultravioletele. Este vorba despre bronzarea organica, procedeu care consta in aplicarea prin pulverizare cu un aparat cu turbina HVLP a unei solutii organice care, instantaneu, confera pielii un aspect de bronz natual.

„Spre deosebire de alte metode de bronzare, cum ar fi, de exemplu, cele pe baza de zahar, aceasta solutie este 100 % naturala si provine din miere de albine, pentru nuanta mai deschisa, si din coaja de nuci verzi, pentru cea inchisa”, explica reprezentantii centrului de remodelare corporala Keiko Slim Spa, care foloseste solutia TanOrganic.

Un bronz organic nu este de durata, el rezistand pe piele maximum noua zile, insa, spre deosebire de cel cu ultraviolete el ramane numai la nivelul straturilor superioare ale dermei, fara a intra in contact cu melanina.

De asemenea, printre avantajele bronzului organic se numara si acelea ca, in afara faptului ca nu prezinta niciun risc pentru piele, este si un tratament anti-imbatranire, datorita continutului sau bogat in acid hialuronic, aloe vera, vitamine, ginseng, musetel,care au proprietati de hidratare.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *