Bruxelles-ul vrea energie verde prin fuziune nucleara

0
374

Oamenii de stiinta din toata Europa vor acceseza reteaua de supercalculatoare a CE, pentru a genera energie ecologica. Prin proiectul international de cercetare, ITER, realizat in sudul Frantei, specialistii vor sa demonstreze viabilitatea energiei nucleare.
fuziune nucleara
Comisia Europeana a anuntat ca va permite accesul oamenilor de stiinta europeni, din domeniul fuziunii nucleare, la reteaua proprie de calculatoare, pentru ca acestia sa demonstreze ca energia generata prin fuziune este o sursa de energie ecologica.

„Ne asteptam ca noul parteneriat dintre serviciile de procesare rapida ale Serviciului European Distribuit pentru Procesari de Mare Performanta (DEISA) si CE din domeniul fuziunii nucleare sa aiba o contributie majora la potentialul fuziunii nucleare ca sursa de energie viabila si ca aceasta sa consolideze rolul Europei in acest domeniu.

Acest lucru demonstreaza modul in care reunirea celor mai buni oameni de stiinta si a celor mai bune infrastructuri ajuta comunitatea stiintifica europeana sa se mentina in top in cercetarea mondiala”, a declarat Viviane Reding, comisarul pentru societate informationala si media.

In prezent, DEISA utilizeaza 12 dintre cele o suta de supercalculatoare cele mai avansate din lume, oferindu-le oamenilor de stiinta europeni un mediu de procesare rapida, unificat si usor de utilizat.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.