Bucurestenii vor avea o noua gradina zoologica la Chiajna

Primaria Capitalei a castigat in instanta dreptul de a amenaja o gradina zoologica uriasa la marginea orasului fara sa renunte la cea din Baneasa.
gradina zoologica
Consilierii Capitalei si-au dat acordul in 2006 pentru amenajarea unui parc zoo, in spatele Lacului Morii.

Primaria Chiajna a atacat in instanta decizia, mizand pe un ordin dat de prefectul de Ilfov, prin care terenul vizat era atribuit comunei. Cererea insa a fost respinsa.

Pe acel teren se doreste constructia unei gradinii zoologice impresionante, ce presupune realizarea de investitii costistoare, lacuri artificiale sau amplasamente de animale care au nevoie de caldura.

Anca Oprea, director Zoo Bucuresti, spune ca daca investitiile nu pot fi acoperite din fonduri europene, primaria are o alternativa ceva mai ieftina. Ar putea face o gradina zoo pe un teren din sudul capitalei. Cu o conditie: sa faca si un hipodrom.

Oamenii din Chiajna mizeaza pe aceasta ultima varianta si spun ca pamantul de langa lacul Morii are potential daca va fi si impadurit pe alocuri.

Oficialii din Primaria Capitalei spun ca vor mentine si actuala gradina zoologica, care va functiona ca un soi de spital-maternitate pentru animale.

Sursa: Stirile PRO TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente