Bunatatile pentru Craciun se cumpara de la Targul de Produse Traditionale si Ecologice

Bunatatile pentru Craciun se cumpara de la Targul de Produse Traditionale si Ecologice

Sala Transilvania din Sibiu este locul in care, cu doar cateva zile inainte de Craciun, se intalnesc toate bunatatile traditionale si ecologice ale zonei. In perioada 21-23 decembrie, intre orele 9-18, in sala sus amintita se des­fasoara Targul de Produse Traditionale si Ecologice. Pofticiosii si toti cei care vor sa se intoarca in copilarie prin bucatele traditionale, de sezon, sunt asteptati sa de­guste si sa cumpere branza de burduf, branza telemea de Marginimea Sibiului, prepa­rate din carne de porc si de oaie. Sibienii pusi pe cumpa­raturi isi vor mai putea imbo­gati masa de sarba­toare si cu turte, halvita, placin­te si pra­jituri, cozonaci, praji­turile imprumu­tand putin din masa sasilor. Alaturi de toate acestea, abundenta de bunatati se va vedea si prin mierea si produsele scoase din stupii albinelor, in fiecare zi a targului intre orele 12-15 cumparatorii putandu-se bu­cura de colindele aduse la Si­biu de grupurile din Agnita, Porum­bacu, Medias si Mar­ginimea Sibiului.
Pe 21 decembrie, in prima zi a evenimentului, la Sala Tran­silvania vor fi prezenti colindatorii din: Ansamblul Purtata Avrigului, Feciorii din Racovita cu obiceiul lor “DANA” , Corul Parohiei din Bra­du, Grupul „Viflaimul” din Cirta, grupuri de colindatori din: Coves, Chirpar, Sasaus, Retis, Mihaileni, Altina, pentru ca in 22 decembrie sa colinde Grupul de colindatori din cadrul Casei de Cultura a Municipiului Medias si Reu­niunea Romana de Cantari Saliste. Ultima zi a targului, 23 decembrie adu­ce la Sibiu Grupul de Colindatori de la Scoala cu clasele I – VIII din Jina, Grupul de Colindatori de la Scoala cu clasele I – VIII din Boita, Grupul de Colindatori de la Grupul Scolar Econo­mic „Johannes Lebel” Tal­ma­ciu, Corul Bisericii Rasi­nari, Gru­pul Vocal Tiliscuta din Tilisca.
Targul de Produse Traditio­nale si Ecologice are scopul de promovare a fermierilor, producatorilor de specialitati traditionale de calitate cat si prezentarea produselor tradi­tionale atestate de catre Ministerul Agriculturii si Dez­voltarii Rurale si promovarea obiceiurilor de iarna din Sibiu. Evenimentul este orga­nizat de Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice “Marginimea Sibi­ului” si Complexul National Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *