Sala Transilvania din Sibiu este locul in care, cu doar cateva zile inainte de Craciun, se intalnesc toate bunatatile traditionale si ecologice ale zonei. In perioada 21-23 decembrie, intre orele 9-18, in sala sus amintita se desfasoara Targul de Produse Traditionale si Ecologice. Pofticiosii si toti cei care vor sa se intoarca in copilarie prin bucatele traditionale, de sezon, sunt asteptati sa deguste si sa cumpere branza de burduf, branza telemea de Marginimea Sibiului, preparate din carne de porc si de oaie. Sibienii pusi pe cumparaturi isi vor mai putea imbogati masa de sarbatoare si cu turte, halvita, placinte si prajituri, cozonaci, prajiturile imprumutand putin din masa sasilor. Alaturi de toate acestea, abundenta de bunatati se va vedea si prin mierea si produsele scoase din stupii albinelor, in fiecare zi a targului intre orele 12-15 cumparatorii putandu-se bucura de colindele aduse la Sibiu de grupurile din Agnita, Porumbacu, Medias si Marginimea Sibiului.
Pe 21 decembrie, in prima zi a evenimentului, la Sala Transilvania vor fi prezenti colindatorii din: Ansamblul Purtata Avrigului, Feciorii din Racovita cu obiceiul lor “DANA” , Corul Parohiei din Bradu, Grupul „Viflaimul” din Cirta, grupuri de colindatori din: Coves, Chirpar, Sasaus, Retis, Mihaileni, Altina, pentru ca in 22 decembrie sa colinde Grupul de colindatori din cadrul Casei de Cultura a Municipiului Medias si Reuniunea Romana de Cantari Saliste. Ultima zi a targului, 23 decembrie aduce la Sibiu Grupul de Colindatori de la Scoala cu clasele I – VIII din Jina, Grupul de Colindatori de la Scoala cu clasele I – VIII din Boita, Grupul de Colindatori de la Grupul Scolar Economic „Johannes Lebel” Talmaciu, Corul Bisericii Rasinari, Grupul Vocal Tiliscuta din Tilisca.
Targul de Produse Traditionale si Ecologice are scopul de promovare a fermierilor, producatorilor de specialitati traditionale de calitate cat si prezentarea produselor traditionale atestate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si promovarea obiceiurilor de iarna din Sibiu. Evenimentul este organizat de Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice “Marginimea Sibiului” si Complexul National Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.